SBB Vukovi i Meridian Indiansi jedan je od dva polufinalna para ovogodišnje SPORT KLUB Prve lige Srbije. Oba tima imaju veliki motiv — Vukovi po svaku cenu žele ponovo u vrh, dok Indiansi više nego ikad pre imaju šansu da zaigraju u finalu.

Nakon sjajnih partija pruženih u regularnom delu sezone, izvesno je da svet američkog fudbala očekuje prava sportska poslastica. Oba tima imaju više nego dobru sezonu za sobom i jasno je da se nalaze na uzlaznoj putanji do vrha koji već duže vreme čekaju. SBB Vukovi su se posle dužeg „posta“ dočepali već jednog trofeja, u regionalnom CEFL Kupu, ali njihov glavni cilj je povratak u finale i napad na titulu državnog prvaka koji čekaju od 2014. godine.

S druge strane, Indiansi su se drugu godinu zaredom našli među četiri najbolja srpska tima. I dok je prošle godine to bilo veliko iznenađenje, ove je sasvim očekivano, imajući u vidu kvalitet ekipe i postignute rezultate. Njihov put do polufinala je imao jednu prepreku više, budući da su igrali vajlkard meč sa ekipom Mamuta iz Kikinde, a u kojem su više nego ubedljivo pobedili sa 49 : 0.

I dok SBB Vukovi uglavnom igraju na kartu efikasnog napada i raznovrsne igre, angažovanjem više igrača na istim pozicijama, Indiansi su svoju moć najviše ispoljavali u odbrani te se tako i statistički mogu svrstati u ekipu s najboljom defanzivom koja je do sada primila svega 77 poena iz osam mečeva, a čak četiri ekipe ostavila je „na nuli“ — bez ijednog datog tačdauna.

Stefan Zarić
Stefan Zarić

Poslednja takva u nizu bila je upravo utakmica s Mamutima koja je, prema rečima Stefana Zarića, mladog lajnbekera Indiansa, protekla baš kako je njegov tim očekivao i hteo.

Oni su došli s kratkim rosterom i mnogo mladih igrača i na samom početku se videlo da će se utakmica završiti u našu korist. Ponovo smo se našli među četiri najbolje ekipe u Srbiji, što nam je bio cilj i ove godine — kazao je Zarić.

Vukovi i Indiansi već su igrali ove sezone. Uspešniji su bili Beograđani, ali tek posle preokreta u drugom poluvremenu, nakon što je nekoliko ključnih grešaka u napadu Inđiju koštala istorijske pobede. Ipak, taj meč je pokazao i koliko iskustvo može biti presudno, a Vukovi ga imaju na pretek.

Sada, predvođeni novim pojačanjem u svojim redovima, visprenim i nadarenim Korijem Batlerom Berdom, koji igra na poziciji vajd-risivera / kornerbeka, jasno su stavili do znanja da to neće biti ista ekipa kao u ligaškom delu prvenstva.

Mihalo Josović
Mihalo Josović

Mihailo Josović, reprezentativac Srbije i udarni raning-bek Beograđana, potvrđuje za naš sajt upravo to — da niko ne treba da očekuje istu igru njegovog tima.

Veliki je ulog na talonu. I nećemo ponoviti istu grešku dva puta. Previše smo olako ušli u utakmicu sa Indijancima u regularnom delu sezone. S obzirom da je ekipa Inđije pokazala kvalitet, očekuje nas jedna zanimljiva utakmica, pre svega utakmica dobrih napada. Ne očekujte istu igru Vukova kao što je bila tad. Ovo je plej-of i moramo bolje — jasan je Josović.

Indiansi se, pak, prema rečima Stefana Zarića, ne obaziru mnogo na pomenute igračke promene kod protivnika te željno iščekuju polufinalni duel.

Želimo da se pokažemo u plej-ofu bolje nego prošle godine. Očekujem da će biti velika borba za prolaz u finale i da će biti jedna zanimljiva utakmica, kao što je bila u regularnom delu sezone. Pozivam sve koji su u mogućnosti da dođu i pogledaju sjajan meč — izjavio je mladi Zarić.

Utakmica između SBB Vukova i Meridian Indiansa igraće se u subotu 30. juna od 17 časova, na stadionu FK BASK na Carevoj ćupriji.

Izvor: Saaf.rs