SPORT KLUB Prva liga Srbije ulazi u završnicu, a prvu utakmicu polufinala odigraće aktuelni šampioni Wild Boarsi i Indiansi u subotu, 24. juna.

Kragujevčani i Inđijci sastali su se pre samo tri vikenda, a u meču 7. kola ligaškog dela prvenstva, koji nije imao rezultatski značaj ni za jednu, ni za drugu ekipu, ubedljivo su slavili Veprovi sa 40 : 14.

Ove subote ulog je mnogo veći – borba za plasman u finale i šansa za osvajanje šampionskog pehara. Dakle, nema kalkulisanja, nema uigravanja, nema rasterećenja. O motivima Divljih veprova iluzorno je trošiti reči – sezonu, u kojoj po svaku cenu žele da zadrže trofej u Kragujevcu, uspešno privode kraju, ali do još jednog vrha moraće da prekorače dva stepenika.

Dalton Oliver, Strahinja Stepović, Loran Čimanga, Alen Remzi i ostali – udarne su perjanice Wild Boarsa za koje će Indiansi morati ozbiljno da se pripreme te pokušaju da odole ne samo igračkom umeću već i iskustvu i energiji koju poseduju veliki klubovi, kakvi su upravo Veprovi.

Četiri šampionske titule. U čemu je tajna fleg pionira Indiansa?

Jer – Indiansima je ovo prvo polufinale i svakako najznačajniji rezultat u karijeri koji su ostvarili sjajnom pobedom nad favorizovanim Blue Dragonsima u tzv. vajldkard meču plej-ofa. Impresivni Aleksandar Borković je sa pet tačdauna bio nedostižan odbrani Zmajeva, a cela ekipa je, čini se, prvi put posle dugo vremena, delovala na terenu jedinstveno, uigrano i timski.

Aleksandar Borković
Aleksandar Borković

Ipak, ne treba prenebregnuti podatak da Indiansi imaju loš skor protiv Kragujevca, ali ni iskustva u igranju „velikih” mečeva. Toga je i te kako svestan glavni trener inđijske ekipe Džejms Saton, međutim, kako navodi za naš sajt, Indiansi žele da se takmiče i da unaprede sebe kao tim, što im je prioritet.

– Nikada se nećemo povući. Naš je plan da se borimo. U ovom meču je sve moguće. Moramo da učimo iz prošle utakmice, da se uzdignemo i tako podstaknemo sebe za narednog protivnika. Napredovali smo i to ćemo i pokazati ovog vikenda. Indiansi će biti konkurentni u ovoj ligi, a budućnost programa rada pozitivno napreduje – istakao je glavni trener tima iz Inđije.

Prema propozicijama takmičenja, bolje plasirani tim u ligaškom delu prvenstva ima prednost domaćeg terena u polufinalu. U ovom slučaju, jasno je, ona je na strani Wild Boarsa koji će 24. juna ugostiti Inđijce.

Utakmica se igra od 17.30 h na terenu s veštačkom travom stadiona „Čika Dača”.

Izvor: Saaf.rs

Wild Card PLS: Istorijski uspeh Indiansa: Plasman u polufinale!