Regularni deo juniorske lige je završen. Prethodnog vikenda, juniori Indiansa savladali su ekipu Kikinda Mammoothsa na svom terenu. Konačan rezultat glasi 42:0 što znači da tim iz Inđije u polufinale ide sa skorom od dve pobede i jednog poraza.

Meč na popularnom Bronx Field-u je praktično rešen u prvom poluvremenu. Iako je skor bio 12-0, bilo je evidentno da napad gostiju nema šta da traži protiv sjajne odbrane Indiansa. Tome u prilog ide i konačan rezultat 42:0. Inđiju je predvodio Aleksandar Živanović sa pozicije kvoterbeka. Živanović je sjajno rasporedio tačdaune gde je pasom upošljavao najrpre Babića a potom i Vukašina Katića. Katić je dodao još jedan tačdaun dugačkim trčanjem, kao i Andonović. Gledaoci su imali priliku i da vide i poene iz odbrane ali i specijalnog tima. Andonović je svoj drugi tačdaun upisao nakon pokupljenog fambla. Ipak, najatraktviniji potez na meču pripada Milošu Katiću koji je vratio kikof za 85 jardi.

I pored velikog broja poena, meč je obeležila perfektna odbrana koju je predvodio Stefan Zarić:„Zadovoljni smo do sada urađenim poslom. Regularni deo sezone je gotov i jedina mrlja je taj poraz od Vukova. I pored toga, znamo koliko možemo, željno iščekujemo polufinale i tim je uveren da može do finala. Zaslužili smo to, znamo da neće biti lako, ali ja verujem u ovaj tim.“ završio je Zarić.

Indianse sada čeka polufinalni duel sa ekipom Jagodina Black Hornetsa, prvoplasiranom ekipom sa juga. Severnu diviziju osvojili su beogradski Vukovi koji su upisali tri pobede iz isto toliko utakmica. Vukovi će biti domaćini Kragujevac Wild Boarsima u drugom polufinalnom meču.

Meridian Inđija Indians 42 : 0 Kikinda Mammoths

Treće kolo Juniorske U19 lige Srbije, 02.11.2019 15.00, OŠ Jovan Popović, Inđija

1/4 – 12 : 0

6:0 Aleksandar Živanović pas za Marka Babića, TPC neuspešan
12:0 Nenad Andonović trčanje 10 jardi, TPC neuspešan

2/4 – 0 : 0


3/4 – 16 : 0

20:0 Miloš Katić kickoff return 85 jardi, TPC Marko Babić
28:0 Vukašin Katić trčanje 40 jardi, TPC Jovan Davidović

4/4 – 14 : 0

36:0 Nenad Andonović fumble recovery 20 jardi, TPC Luka Vinčić
42:0 Aleksandar Živanović pas za Vukašina Katića 40 jardi, TPC neuspešan