Klub američkog fudbala Inđija Indians u novu sezonu ulazi sa novim ambicijama. Nakon loše odigrane seniorske sezone u Prvoj ligi Srbije gde su Indiansi godinama završavali u samom vrhu tabele, tim iz Inđije ove godine takmičiće se u drugoj ligi.

Razloga ima previše, manja sredina sa manjom bazom potencijalnih igrača kao i prevelik broj momaka iz kluba koji su pronašli inostrani angažman, primorali su Indianse da ovu sezonu provedu u nižem rangu.

Novi početak, nova sezona, nove ambicije, neka stara lica koja se vraćaju u klub i novi trener sigurno donose viši nivo entuzijazma. Treba napomenuti i to da Indiansi ove godine neće dovoditi inostrana pojačanja i u potpunosti će pružiti šansu mladim igračima da se afirmišu.

Indiansi su takođe imenovali i novog trenera, ali već dobro poznato lice u klubu. U pitanju je Aleksandar Blažić, višegodišnji kapiten kluba i reprezentativac. On je za klupski sajt izneo plan za naredni period, kao i očekivanja od sezone koja je pred nama:

„Uveliko smo počeli sa fizičkim pripremama a trening sa opremom ćemo započeti krajem februara. Plan je da što više radimo na uigravanju i tehnici. Sezona počinje kasnije nego prethodnih godina tako da mislim da imamo dovoljno vremena da ostvarimo zacrtane planove u predsezoni.“ rekao je Blažić i dodaje:

„Posle teške sezone senipra prošle godine u ovo ulazimo totalno rasterećeni. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Cilj je da šansu damo mladima ali i da odigramo što veći broj utakmica. Ako je nešto krasilo Indianse prethodnih godina, to je sigurno timski duh i zabava. Iskreno, Prva liga Srbije odnosi tu zabavu jer mora zaista preozbiljno da se radi. Mislim da u drugoj ligi možemo sa dosta manje pritiska da radimo na ostvarenju ciljeva i vodićemo se time da najpre povratimo timski duh, napravimo opet dobar kolektiv, da naučimo što više stvari ali i da se zabavimo kada treba.“ rekao je novi trener Indiansa.

Zvanično sezona počinje u aprilu, a našim treninzima se možete priključiti subotom u 16:00 i nedeljom u 12:00 u sportskoj sali OŠ „Jovan Popović“.