Juniori Meridian Indiansa po treći put od kada učestvuju u juniorskim takmičenjima poneli su titulu vicešampiona Juniorske lige Srbije!

SBB Vukovi Beograd uspeli su da pobede gostujuće Indianse i drugi put u svojoj istoriji osvoje titulu juniorskog šampiona države! Vukovi su na stadionu FK IM Rakovica savladali ekipu Meridian Inđija Indians sa 29:6. Za MVP lige izabran je RB Vukova Aleksandar Bogdanović.

Upravo je Bogdanović doveo Vukove u prednost u prvom napadu na utakmici. Dug drive Čopora koji su započeli sa svojih 40 jardi posle kickoff-a koji je otišao van terena, njihov trkač je završio za 4 jarda i TD. Specijalni tim Inđije je potom dobro reagovao i izblokirao PAT pokušaj Bakira Manića. Do kraja prve četvrtine odbrane su odlično igrale i na pauzu se otišlo sa rezultatom (6:0).

Mnogo uzbudljivije bilo je u drugoj četvrtini. Na scenu je stupio i Nikola Treskanica koji je napravio potez utakmice. Najuniverzalniji skill igrač Vukova uzeo je direktan shotgun snap i posle nekoliko sjajnih cutova u boksu izbio na čistinu. Nijedan defanzivac nije mogao da ga stigne i Treskanica je doneo prednost svojoj ekipi od 12:0 trčanjem za 65 jardi. Vukovi su pokušali da dođu do puna dva TD poseda prednosti pokušajem za dva poena, ali nisu uspeli da realizuju TPC.

Defanzivac Beograđana Sava Luburić zaustavio je napad Indiansa kada je presekao pas Aleksandra Živanovića. Napad je to iskoristio FG pogotkom Dimitrija Obradinovića sa 25 jardi udaljenosti za 15:0.

Inđija se probudila u napadu pred kraj poluvremena. Konekcija koja je gostima donela plasman u finale QB Aleksandar Živanović – WR Nenad Andonović proradila je ponovo. Živanović je fantastično pronašao Andonovića na corner ruti koji je potom bio brži od secondary-ja Vukova i poentirao za 63 jarde i TD. Indians međutim, kao i Vukovi, nisu iskoristili svoj TPC pokušaj i propustili šansu da smanje razliku na jedan posed pred poluvreme na koje se otišlo rezultatom 15:6.

Ključna serija dogodila se na početku drugog poluvremena. Inđija je došla u 1st&Goal situaciju posle dugih trčanja Miloša Katića i Živanovića. Međutim, nisu uspeli da dođu do cilja posle četiri pokušaja i Vukovi su preuzeli loptu u svojih 10 jardi. Bogdanović je trčanjem osvojio prvi down i olakšao poziciju svom timu. A potom je QB Dimitrije Obradinović poput Treskanice u prvom poluvremenu prošao kroz odbranu Inđije i došao do end zone trčanjem od 75 jardi. Bakir Manić je ovog puta pogodio PAT i obezbedio Vukovima 16 poena prednosti. Indiansima je na ulasku u poslednju četvrtinu bilo potrebno da postignu dva TD uz dve konverzije za dva poena da bi došli do izjednačenja (22:6).

To se ipak nije dogodilo. Odbrana Vukova bila je koncentrisana, a utakmicu je van domašaja Inđije stavio Strahinja Jeremić koji je zabeležio INT. Vukovi su poentirali u sve četiri četvrtine drugim TD trčanjem Obradinovića, ovoga puta posle metodičnog napada kratkim trčanjima koji je QB završio sa 6 jardi udaljenosti. Bakir Manić je šutem postavio konačnih 29:6.

SBB Vukovi Beograd na ovaj način osvojili su Juniorsku U19 ligu Srbije drugi put u istoriji kluba i prvi put posle 11 godina i inicijalne Juniorske lige koja je odigrana 2008. godine. Oni su se po broju trofeja u ovoj konkurenciji izjednačili sa ekipama Jagodina Black Hornets, Čačak Angel Warriors, Kragujevac Wild Boars i Pančevo Panthers. Po jednu titulu imaju Blue Dragons Belgrade i Novi Sad Wild Dogs.

MVP lige RB Aleksandar Bogdanović smatra da je finale bilo znatno neizvesnije nego što to pokazuje konačan rezultat: „Obe ekipe su izuzetno jake, presudile su naša uigranost i spremnost. Inđija je očekivala da ćemo ponoviti akcije iz prve utakmice, bolje smo se spremili i na kraju pobedili”, rekao je Bogdanović.

HC Inđije, reprezentativac Srbije, Aleksandar Borković: „Čestitam ekipi Vukova na osvojenoj tituli. Kada je reč o našoj ekipi, izuzetno je podmlađen sastav. Mislim da su pred ovim momcima zlatne godine. Fokusiraćemo se da u seniorskoj sezoni ove klince bacimo u vatru kako bi napredovali”, nagovestio je Borković.