Meridian Indiansi ubedljivo su pobedili na gostovanju u Kikindi ekipu Mammoths sa 40 : 6, u 2. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije.

Bila je to prva zvanična utakmica oba tima u novoj takmičarskoj sezoni, nakon otkazivanja 1. kola i pomeranja meča 2. kola, pa su i jedna i druga ekipa s velikom željom i entuzijazmom dočekala duel. Mamuti iz Kikinde imali su svoj prvoligaški derbi, a ispostavilo se da znatno iskusnija ekipa iz Inđije nije imala većih poteškoća da savlada novajlije u najvišem rangu.

Prva četvrtina završena je minimalnom prednosti gostiju iz Inđije, pošto su domaćini propustili da ektrapoenom izjednače rezultat (6 : 7). Ipak, druga deonica bila je presudna, jer su Indiansi tada sa tri pogotka napravili veliku rezultatsku prednost od 19 : 0, pa su na odmor otišli već sigurni u svoj trijumf.

Inđijci su još dva puta poentirali, jednom u trećoj i jednom u četvrtoj četvrtini, čija se odbrana takođe istakla, ne dozvoljavajući Mamutima da ugroze end-zonu.

Junak utakmice bio je skoro pa naturalizovani Inđijac, kvoterbek Bler Blek, koji je uspeo da prebaci 90 jardi za tačdaun, razigravajući nekoliko „svojih” hvatača — Gorana Zeca, Dragana Miladinovića i dva puta Stefana Borkovića. Zec se takođe upisao u poentere i lepim vraćanjem panta, a reprezentativni kiker Darko Klasan je uspešnim šutom iz polja odveo svoje saigrače na mirno poluvreme.

Jedine poene za domaći tim dao je raning-bek Kajl Džekson, ali je to bilo sve što su novi prvoligaši postigli.

Kretanje rezultata:

0 : 7 — pas 20 yd, Bler Blek ka Goranu Zecu; PAT Darko Klasan
6 : 7 — trčanje 40 yd, Kajl Džekson; PAT neuspešan
6 : 15 — pas 30 yd, Blek ka Draganu Miladinoviću; TPC Stefan Borković
6 : 23 — vraćanje panta 20 yd, Zec; TPC S. Borković
6 : 26 — fild-gol, Klasan
6 : 33 — pas 25 yd, Blek ka S. Borkoviću; PAT Klasan
6 : 40 — pas 15 yd, Blek ka S. Borkoviću; PAT Klasan

Redovno 3. kolo SPORT KLUB Prve lige Srbije po rasporedu se igra za sedam dana, a parovi su:

SBB Vukovi — Golden Bears
Meridian Indians — Wild Boars
Blue Dragons — Mammoths
Legionaires — Black Hornets

Izvor: Saaf.rs
Foto: Tamara Milošević