Šampioni i vicešampioni Kadetske lige Srbije 2016. godine sastaće se u nedelju, 25. juna, u Inđiji, kako bi odigrali odloženi meč 2. kola ovogodišnjeg takmičenja.

Obe ekipe imaju po jednu utakmicu u nogama. Indiansi su uspešno započeli odbranu trona, pobedvši prošlog vikenda vršnjake iz SBB Vukova, dok su u prvom vikendu Stršljene pobedili Panteri. I dok inđijski kadeti sigurno grabe ka novom pobedničkom postolju i ne razmišljaju o drugačijem ishodu, za ekipu iz Jagodine takav početak nije iznenađenje.

Kako kažu, smena generacije u odnosu na prošlogodišnji tim je skoro kompletna. Osim Miloša Đurđevića, koji je ove sezone debitovao i za seniorski tim, svim ostalim kadetima je ovo prvo iskustvo sa preko sedam igrača na terenu, otkriva za naš sajt Ilija Stojanović, defanzivni koordinator Black Hornetsa.

– Iskustvo koje igrači treba da steknu stavljavamo ispred rezultata, ali nadamo se da ćemo odigrati dobro i da će sveukupni učinak ove sezone biti pozitivan po nas – uveren je Stojanović, dodajući da već u predstojeći meč njegova ekipa ulazi spremnija.

– U prvom kolu vodili smo sve do dva minuta pre kraja, i onda je karakter presudio. Ekipa Pančeva je preokrenula rezultat u svoju korist. Sada su stvari dosta stabilnije, pravimo odličnu uvertiru pred letnje spremanje za Juniorsku ligu Srbije.

Kada je reč o Meridian Indiansima, defanzivni koordinator kadetskog tima Black Hornetsa očekuje jaku odbranu, istakavši da poznaju sve prednosti i mane.

– Bez nekog preterivanja, tvrdim da sve od nas zavisi jer uloga favorita nije na našoj strani, ali jeste želja da se revanširamo za prošlogodišnji poraz u finalu – izjavio je Ilija Stojanović.

Indiansi i Stršljeni igraće u nedelju, 25. juna, na terenu SC Leje u Inđiji, a meč je zakazan u 11.00 časova.

Izvor: Saaf.rs

Kadeti (U17): Prva utakmica i prva pobeda Indiansa