Seniori Indiansa su proteklog vikenda došli do još jednog zlata i to ubedljivo. Nakon što je ženski fleg tim podigao pehar prvaka države, naši seniori su doneli još jedan pehar u vitrine kluba. Indiansi su u finalu DLS savladali tim Gladijatora iz Beograda, a konačan rezultat bio je 75:22.

Rezultat ne oslikava stanje na terenu, jer su Indiansi u prvom poluvremenu imali minimalnu prednost, a u jednom momentu su bili u rezultatskom zaostatku. Međutim, odbrana Indiansa je u drugom poluvremenu dominirala, dozvolivši protivniku svega tri poena za celo poluvreme.

Granitna odbrana predvođena Goranom Zecom je odbijala napade protivnika sa lakoćom. Ipak, titulu MVP Finala poneo je mladi Marko Vasiljević koji je u tri navrata presekao napad Gladijatora. Treba pomenuti i napad, predvođen kvoterbekom Milanom Jeftićem, koji je u drugom delu igre bio besprekoran. Ređao se tačdaun za tačdaunom, a Jeftić je sa end zonom redom spajao Andrića, Blažića, Ikraša, Klasana, Zeca….

Na kraju, Indiansi do zlata stižu ubedljivo, a vođa napada Milan Jeftić za naš sajt kaže:

„I pre nego što je raspored izašao, znali smo da smo apsolutni favoriti da dođemo do još jednog zlata. Mislim da smo ispunili očekivanja koja smo zacrtali, bilo je uspona i padova u igri, mogli smo i bolje, ali generalno smo svi zadovoljni. Neki timovi su nas iznenadili kvalitetom igre, ali bili smo najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Ovo finale je idealan primer, jer smo prvo poluvreme odigrali ispod svog nivoa. Nismo dozvolili iznenađenje, mislim da smo u drugom poluvremenu pokazali našu najbolju stranu do sada. Kada se sve sabere i oduzme, bila je ovo uspešna sezona za nas i drago mi je da smo podigli i ovaj pehar.“ rekao je kvotebrek Indiansa.

Nakon što su seniori i ženski tim došli do zlatne medalje, kadeti Indiansa sledećeg vikenda igraju polufinale u Jagodini.