Ubedljivom pobedom od 50 : 3 nad Meridian Indiansima, Wild Boarsi su se plasirali u veliko finale SPORT KLUB Prve lige Srbije. Drugog vikenda u julu igraće u Serbian Bowlu XIII za odbranu šampionskog trona.

Branioci titule iz Kragujevca niti jednog trenutka pobedu nisu doveli u pitanje. Silno naoštreni i spremni da preduprede eventualna iznenađenja, na poluvreme su otišli sa ogromnom prednošću od 36 : 0, te su njihovi navijači i igrači već tada mogli da slave svoj 12. pohod na vrh. Već po ustaljenom scenariju, kvoterbek Dalton Oliver je vispreno razigravao hvatače Stepovića, Stevanovića, Đurića, koji su uspešnim hvatanjem lopte u end-zoni uvećavali rezultatsku razliku.

Osim pasom, Stepović i Loran Čimanga su po jednom utrčali u protivničku end-zonu, a greškom napada gostiju iz Inđije lajnbeker Marko Karabaić je postigao završni poen za svoj tim.

Znatno igrački oslabljeni, Indiansi nisu uspeli da pruže jači otpor protivniku, a jedine poene postigao je Darko Klasan fild-golom u trećoj četvrtini. Uprkos teškom porazu, tim iz Inđije može imati razloga za zadovoljstvo jer su učešćem u polufinalu ostvarili svoj najbolji rezultat u istoriji kluba.

Ivan Krković, jedan od stubova odbrane Indiansa kaže za naš sajt da je organizacija polufinalnog meča bila na nivou i da su Veprovi bili odličan i fer protivnik.

– Ovo polufinale je za naš tim bilo jedno veliko iskustvo i veliki iskorak napred za naš klub. Da ne bi sve ostalo na pojavljivanju u polufinalima potrebno je mnogo više rada i zalaganja. Za naš tim već sutra počinje nova sezona. Želimo da pokažemo da ovo polufinale se nije dogodilo slučajno i da postignemo više nego ove godine.

KRETANJE REZULTATA

Kragujevac Wild Boars – Inđija Indians 50:3 (22:0, 14:0, 7:3, 7:0)

1/4 – 22 : 0 
7 : 0 – pas 14 yd, Dalton Oliver za Strahinju Stepovića; PAT Petar Goić
14 : 0 – pas 1 yd, Oliver za Aleksu Stevanovića; PAT Goić
22 : 0 – pas 40 yd, Oliver za Stepovića; TPC pas Goića za Stefana
2/4 – 14 : 0 
29 : 0 – trčanje 15 yd, Stepović; PAT Goić
36 : 0 – trčanje 8 yd, Loran Čimanga; PAT Goić
3/4 – 7 : 3 
36 : 3 – fild-gol 40 yd, Darko Klasan
43 : 3 – pas 28 yd, Oliver za Stefana Đurića; PAT Goić
4/4 – 7 : 0 
50 : 3 – vraćanje intersepcije 47 yd, Marko Karabaić; PAT Goić

Izvor: SAAF.rs
Foto: Igor LazarevićKadeti (U17): Indiansi i Stršljeni u reprizi finala 2016