Mamuti iz Kikinde i Indiansi iz Inđije odigraće ovog vikenda svoju prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni.

Oba tima čekala su da, posle dugog perioda priprema i odlaganja kompletnog 1. kola i međusobnog duela 2. kola pre dva vikenda, istrče na teren i pokažu šta su i kako su se pripremili za prvoligaško takmičenje u kojem Mamuti debituju ove sezone.

Kao što je već poznato, kikindski klub se sticajem okolnosti našao u društvu prvoligaša, ali posle tri uzastopne izgubljene utakmice u baražima za popunu prve lige u prethodne tri godine, reklo bi se da im je ukazana prilika došla kao posebno priznanje. Upravo su se za tu priliku dobro pripremili — doveli su dva stranca, trkača Kajla Džeksona i ofanzivnog linijaša Vasilisa Stavrulakisa, a pored njih, igrački kadar osvežen je sa nekoliko domaćih igrača iz bečejskih Vidri i novosadskih Djuksa. Dakle, prilično drugačiji tim od onog kojeg smo gledali prošle godine u Drugoj ligi.

Indiansi pak nisu mnogo menjali svoj roster, i kako su ranije istakli, to smatraju svojim najvećim „pojačanjem“. Raduje ih povratak iskusnog sejftija Radomira Nikolića te defanzivnog beka Gorana Zeca, ali i ostanak američkog kvoterbeka Blera Bleka i dolazak iskusnog hvatača iz Sarajeva Dejana Regoje. Ekipi su se pridružili i američki lajnbeker Robert Rosario i ofanzivni linijaš iz Norveške Hase Helan. Ipak, kostur tima je ostao isti, a veliki oslonac biće im talentovani igrači iz juniorskog pogona.

Pauza od zvaničnog početka sezone različito je proživljena u Kikindi i u Inđiji. To su za sajt otkrili reprezentativni saborci i povratnici u svoje matične ekipe, Tihomir Todorov i Goran Zec.

— Pauza koja nam je produžila početak sezone pozitivno je uticala na spremnost ekipe, jer smo dobili dodatne dve nedelje za uigravanje, a želja za igrom u celom timu je postala veća — kazao je Todorov. Za razliku od njih, Inđijci su se „unervozili“ zbog odlaganja i iščekivanja, napominje Goran Zec.

— Odužilo se kao nikad do sada! Veoma je bilo teško pregurati odlaganja čak dva kola. Svima se igra, čekali smo sezonu otkad smo počeli da treniramo u decembru. Ljudi su se malo demotivisali, ali smo napravili pametnu pauzu od nedelju dana posle odlaganja 2. kola i sad smo „game week“ odradili kako treba. Svi su željni igre, mislim da nam protivnik nije ni bitan, samo želimo da izađemo na teren, da damo sve od sebe i uživamo u sportu koji volimo — istakao je zvanično najbolji defanzivni bek SPORT KLUB Prve lige Srbije 2017.

Dosta je vremena prošlo otkad su se dva kluba međusobno nadigravala; poslednji put 2016. u baražu, kada su Indiansi izborili opstanak u najvišem rangu. Uprkos tome, ekipe se vrlo dobro poznaju.

— Inđija je ekipa koja je standardni prvoligaš i čiji nam kvaliteti nisu nepoznati. Mladi igrači koji se već nameću kao nosioci igre biće najveća pretnja, ali mislim da i mi svojim kvalitetima možemo da priredimo veoma zanimljivu utakmicu — ocenio je Todorov. Na drugoj strani, Goran Zec je uzdržan.

— Kikinda nam nije strana ekipa, ali mislim da ove sezone nije ista kao prethodnih godina, tako da ne mogu puno da kažem o njima, sem da su sa dva inostrana pojačanja napravili dobru ekipu — smatra on, dodajući da je to što je ekipa skoro nepromenjena, uz nekoliko importa i povratnika, najveća prednost Indiansa jer se igrači međusobno poznaju i znaju ko kako diše na terenu. Todorov je, pak, mišljenja da će se prednosti i mane i jednih i drugih tek uočiti na terenu.

Stoga ni jedan ni drugi ne žele da daju neku konkretniju prognozu ishoda duela, ali se obojica nadaju zanimljivoj i dobroj utakmici.

— Verujem da će dobrih poteza biti sa obe strane, talenta ne manjka. Ishod meča ce presuditii manji broj grešaka, s obzirom na to da je prva utakmica i nama i njima, a verujem da će ih biti dosta — rekao je na kraju Goran Zec.

Tihomir Todorov, kao domaćin susreta, očekuje i dobru podršku publike.

— Utakmica će biti interesantna, kako publici, kojoj se nadamo u što većem broju, tako i samim igračima koji su posle duge pauze spremni da se „puste s lanca“ — zaključio je Todorov.

Meč je zakazan za nedelju, 15. aprila, s početkom u 15 časova na stadionu FK ŽAK u Kikindi.

Izvor: Saaf.rs (Slobodan Todorović)