Ekipa Meridian Inđija Indiansa u novu sezonu ulazi sa ambicijama da ponovi prošlogodišnji uspeh kada su stigli do polufinala Sport Klub Prve Lige Srbije. Kako u našem klubu navode, ne postoji nikakav pritisak kod igrača, jer su Indiansi oduvek važili za klub koji želi da pruži šansu mlađim igračima, tako da bi i ostanak značio neku vrstu uspeha.

Više o tome govori nam Goran Zec, defanzivni MVP prošlogodišnje sezone, povratnik u tim Indiansa u kojima je napravio prve fudbalske korake.

„Iako ovu sezonu počinjemo bez trenera, naša očekivanja nisu umanjena. Uložili smo veliki trud do sada i sve funkcioniše onako kako treba. Smatram da smo dobar tim, potencijal je ogroman i možemo mnogo. Način na koji ćemo izneti sezonu zavisi isključivo od nas samih. Besmisleno je ne težiti ka nečemu većem i boljem i moje očekivanje je plejof i ponovno igranje polufinala“ kaže Zec koji je potom upitan o svom povratku u Indianse:„Postoji više razloga zašto sam rešio da se vratim u klub, a jedan od njih je taj što sam imao veliku želju da zaigram u istom dresu sa igračima sa kojima do sada nisam imao prilike, tu pre svega mislim na novu generaciju talenata, a takođe i da opet stanem rame uz rame sa igračima koji su ovde već dugi niz godina.“

Svi klubovi u Srbiji su se pre nedelju dana suočili sa nesvakidašnjom situacijom i odlaganjem prvog kola koje će biti naknadno odigrano. Pomalo je i čudno što sezona startuje od drugog kola, a Indiansi iako su se pripremali za meč sa Jagodinom, za prvog protivnika imaće Mamute iz Kikinde. Više o ovom meču koji je na programu u nedelju od 14:00 u Kikindi Zec kaže:

„Ne mogu mnogo toga da kažem o Kikindi, jer je to „nova“ ekipa sa brojnim kadrovskim promenama i pojačanjima. Ono što mogu da kažem je to da je prvi protivnik u sezoni uvek neugodan i siguran sam da će Mamuti za nas biti jedan odličan izazov.“

Za kraj, Goran Zec se osvrnuo i na kadrovske promene u našem klubu:

„Ostali smo bez dva jako bitna i iskusna ofanzivna linijaša koji su otišli u penziju, to nam je nekako najteže palo, ali smo i pored toga uspeli lepo da složimo sve kockice na toj poziciji. Što se tiče pridošlica, tu je lajnbeker Bobi Rosario, kao i Dušan Novaković, defanzivni end koji je već za ovo kratko vreme pokazao kakva je atleta. Radomir Nikolić, kapiten Indiansa se vratio nakon dve godine pauze zbog poslovnih obaveza. Ostatak ekipe je nepromenjen, što je dobra stvar.“ Zaključio je popularni Zeka.

Podsetimo, meč prvog kola sa Jagodina Black Hornetsima, Indiansi će odigrati naknadno u za sada još uvek nepoznatom terminu. Meč drugog kola protiv Mamuta na programu je u nedelju, 01. aprila, od 14:00 u Kikindi.