Nakon uspešno održanog tryout-a u na SRC „Leje“ u Inđiji na kome je učestvovalo preko 100 igrača, trenerski tim reprezentacije je odabrao igrače za preliminarni spisak za sve selekcije, reprezentaciju pionira, kadeta i seniora.

Trenerski kadar će pratiti sve igrače, kako bi na kraju izabrali najbolje igrače da predstavljaju Srbiju u Irskoj i Italiji.

Sve igrače koji se se našli na ovom preliminarnom spisku ćemo pratiti tokom sezone u svim selekcijama. Organizovaće se i pripremni treninzi, kao i pripremne utakmice gde ćemo najbolje videti kvalitet svih igrača. Nadam se da ćemo odabrati najbolje igrače koje će nas predstavljati na predstojećim Evropskim prvenstvima. – rekao je selektor Rade Rakočević.

Na preliminarnom spisku za selekciju reprezentacije u kategoriji pionira, iz Indiansa, prošli su Kosta Josipović, Sava Kuprešanin i Uroš Jelača. Na spisku kadeta to su Boško Pavlović i Marko Nikolić a Indiansi koji će biti na oku trenerima za seniprsku reprezentaciju su Miloš Katić, Jovan Davidović, Tihomir Todorov, Stefan Borković, Nikola Mitić i Milan Andrić.

Tryout je bio uspešan s obzirom na veliki broj igrača iz cele Srbije koji su predstavili svoje sposobnosti i znanje. Tokom priprema želimo da se bolje upoznamo i uigramo kao tim, posebno u napadu i odbrani. S obzirom na to da je fleg fudbal najavljen na Olimpijskim igrama 2028. godine, turnir u Irskoj će biti najjači do sada u Evropi i očekuje se da će sve države učesnice poslati svoje najbolje igrače. To će biti prilika da se vidi gde srpska reprezentacija stoji na evropskoj i svetskoj sceni u fleg fudbalu. – izjavio je posle tryout-a Miloš Katić, jedan od seniorskih fleg igrača ekipe Indiansa.

Seniorska fleg reprezentacija Srbije igraće od 18. do 23. avgusta na EP u Limeriku u Irskoj, dok će naše U17 i U15 selekcije igrati na Evropskom prvenstvu u septembru u Italiji.

Foto & Video: Dragan Zabunović