Pored juniorske lige i seniorske fleg lige, najveću pažnju na sceni američkog fudbala u Srbiji privući će nastupi reprezentacije. Naime, reprezentaciju Srbije očekuju čak tri utakmice.

U planu je prijateljska utakmica za 12/13. oktobar a ime protivnika kao i mesto odigravanja utakmice tek treba da bude objavljeno. Nakon toga, Srbija će biti domaćin reprezentacije Češke. Šlag na tortu biće odlazak u Lil na megdan Francuskoj reprezentaciji u novembru.

Pre svega toga, stručni štab predvođen Dagom Atkinsom imaće težak zadatak i da sastavi kompletan roster. Još teži zadatak će biti i uigravanje ekipe u kratkom vremenskom roku na kampu koji je planiran za početak oktobra. Svemu tome prethodi takozvani try-out koji se održava ovog vikenda, u Pančevu.

Ekipa Meridian Indiansa imaće pozamašan broj igrača koji će konkurisati za konačan roster reprezentacije. Trebalo bi napomenuti da svake godine raste broj reprezentativaca iz Inđije. Selektor Atkins moći će ponovo da se uveri u kvalitete već standardnih reprezentativaca kao što su Aleksandar Blažić, Vladimir Ikraš, Stefan Borković, Aleksandar Borković, Darko Klasan i Neven Dokić iz Sremske Mitrovice. Mesto u timu pokušaće da izbore i perspektivni Aleksandar Borković, Aleksandar Živanović i Miloš Katić. Pored njih, od igrača iz Inđije, na spisku za try-out su i potencijalni debitanti Milan Andrić i Milan Jeftić.

Try-Out reprezentacije Srbije je zakazan za 29. septembar u Pančevu gde će reprezentativci odraditi dva treninga. Evo i svih ključnih datuma koje treba da znate:

  • Tryout 29. septembar
  • Kamp 4 – 7. oktobar
  • Prijateljska utakmica 12/13. oktobar
  • EP protiv Češke 27. oktobar
  • EP protiv Francuske 10. novembar

Na poslednjoj sednici Odbora za hitna pitanja SAAF-a od 05. septembra 2019. godine, između ostalog, izabran je i novi direktor reprezentacije američkog fudbala. SAAF je na tu funkciju izabrao Uroša Ilića. Kako su istakli prilikom izbora, Uroš Ilić ima dugogodišnje iskustvo u industriji turizma. Šef logistike srpske reprezentacije će rešavati sve izazove vezane za nesmetano funkcionisanje nacionalnog tima i vodiće aktivnu direktnu komunikaciju sa timovima članovima SAAF