Prva liga Srbije u Američkom fudbalu počinje predstojećeg vikenda, a ekipa Meridian Inđija Indiansa svoj put ka što boljem uspehu kreće u nedelju kada će joj protivnik biti Jagodina Black Hornets, novajlija u elitnom društvu.

Ovaj meč počinje u nedelju od 14.00 časova i to, ni manje ni više, nego na terenu kod OŠ „Jovan Popović“. Popularni Bronx Field oduvek je važio za dom Indiansa i nakon dve godine pauze, tim se vraća na teren na kojem je odigrao najveći broj utakmica.

Aleksandar Blazic
Aleksandar Blazic

Kakva su očekivanja Indiansa u prvom kolu i sezoni uopšteno, ali i kako je protekla prijateljska utakmica protiv novosadske ekipe Wild Dogs, govori nam ofanzivni linijaš Indiansa i reprezentativac Srbije Aleksandar Blažić:

„Ne znamo mnogo o ekipi Jagodine. Ono što znamo jeste da je to ekipa puna entuzijasta koja je željna dokazivanja i siguran sam da će ostaviti dobar utisak u svojoj debitantskoj sezoni u Prvoj ligi. To je ekipa koja se znatno pojačala ove godine i sigurno da nas čeka težak posao u prvom kolu.“ kaže Blažić koji se potom okrenuo i pripremnoj utakmici koju su Indiansi odigrali protiv Wild Dogsa proteklog vikenda: „Stiče se utisak da nismo 100% spremni, ali naporno radimo i jako smo blizu sklapanja svih kockica. Meč protiv Wild Dogsa je protekao u teškim uslovima, ali i pored toga greške su postojale i nastojimo da ih ispravimo na narednim treninzima.“

Podsetimo, Indiansi su prethodne sezone ostvarili istorijski uspeh plasiravši se u polufinale plejofa, a Aleksandar Blažić je izrazio i svoje viđenje:

“Liga je dosta izmenjena, dva kluba su istupila iz takmičenja a došla su dva nova. Teško je bilo šta prognozirati, mi ćemo ići korak po korak i svi se nadamo da ćemo ove godine otići korak dalje, ali to nam nije prioritet i ne osećamo nikakvu vrstu pritiska.” zaključio je naš ofanzivni linijaš.

Ovom prilikom pozivamo sve navijače da nam se pridruže u nedelju od 14.00 časova na terenu kod OŠ “Jovan Popović”.