Klub američkog fudbal Inđija Indians, po prvi put u svojoj istoriji ima i ženski fleg tim. Zahvaljujući tome, naš klub se takmiči u svim kategorijama, a ono što posebno raduje jeste skor naših devojaka koje posle tri odigrana turnira imaju skor od šest pobeda iz isto toliko utakmica.

Prethodnog vikenda u Inđiji je održan treći turnir u ženskom flegu, a naše devojke su uprkos obezbeđenom učešću na završnom turniru upisale dve pobede. Najpre je savladana ekipa Kikinda Orange Tribe, koja je i aktuelni šampion u ovoj konkurenciji. Rezultat je bio 7:6, a naš tim je upisao pobedu uprkos neigranju kvoterbeka Tijane Mitrić koja se povredila na samom početku te utakmice. U drugom meču, Indians dame su bile bolje od ekipe Pančevo Panthers Ladies, a rezultat je bio 26:0.

Devojke deluju spremno i uigrano, pa na završni turnir ulaze kao favoriti. Više o samom timu i očekivanju pred završnicu sezone govori Anđela Stojadinović:

„Držimo ubedljivo prvo mestu u grupi Sever nakon tri odigrana turnira i ukupno šest pobeda, što nas je i odvelo u finale. Sve devojke su svojim trudom i radom, kako na treninzima, tako i na utakmicama, doprinele ovakvom rezultatu na terenu. Osim dugogodišnjih igračica u našem timu i nove devojke su pokazale da nisu za potcenjivanje i da zajedničkim snagama možemo do pehara. Očekuje nas finalni turnir i teške utakmice gde ćemo dati sve od sebe da bi smo došle do tog zlata, pa neka najbolji tim pobedi.“ kaže Anđela za naš sajt.

Mi im ovom prilikom želimo sreću u pokušaju da dođu do prvog mesta i titule prvaka države.

Darko Klasan