Zaostali meč prvog kola Prve Lige Srbije između Meridian Indiansa i Jagodina Black Hornetsa odigraće se u subotu od 17:00 na stadionu kod OŠ “Jovan Popović”. Biće ovo utakmica između trenutno treće i četvrte ekipe na tabeli, pa slobodno možemo reći da će ovaj duel odlučiti trećeplasirani tim pred “Wild Card”.

Jagodina je u prethodnom kolu doživela ubedljiv poraz od Divljih Veprova iz Kragujevca, dok su Indiansi na svom terenu rutinski savladali tim Plavih Zmajeva iz Beograda. Nešto više o tom meču govori nam raningbek Indiansa Petar Đurić koji je postigao tri tačdauna proteklog vikenda:

Ušli smo maksimalno ozbiljno u meč i sa velikom željom da pokažemo da ih nismo slučajno pobedili prošle godine. Sve kockice su nam se poklopile, i napad i odbrana su savršeno funkcionisali.” rekao je Đurić koji je potom izneo svoje viđenje o predstojećem protivniku:
Jagodina je jako mlad i ambiciozan tim, željni su dokazivanja i nisu slučajno tu gde jesu. Po prvi put nam dolaze u goste, a s obzirom da ova utakmica direktno odlučuje o trećem mestu, očekujem kvalitetan fudbal i veliku borbu.” zaključio je trkač Indiansa.

Inđija i Jagodina ne mogu da se pohvale brojnim međusobnim duelima, posebno ne u prethodnim godinama, međutim reprezentativni kiker Darko Klasan smatra da nepoznanica između dve ekipe nema:

Jagodina je nažalost, jedan od retkih klubova u Srbiji koji ulažu mnogo napora u rad sa mlađim kategorijama. Baš kao i u našem slučaju, taj naporan rad se polako isplaćuje i mlađi igrači postaju nosioci igre, ali tu bih završio sličnosti između naše i njihove ekipe. Ekipa smo koja je dugo na okupu i tu vidim našu prednost, pored domaćeg terena. Biće ovo jedan jako neizvestan i uzbudljiv meč jer za protivnika imamo kvalitetan tim sastavljen od mladih i talentovanih igrača.” rekao je Klasan.

Kao i prethodnog vikenda, meč na popularnom Bronx Fieldu gledaoci će moći da prate sa tribina koje će biti postavljene, a mi ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u subotu od 17:00.