Povodom osvajanja vicešampionske titule u Juniorskoj ligi Srbije, uprava Kluba američkog fudbala „Indians“ organizovala je okupljanje i druženje celog tima, a tom prigodom uručene su zahvalnice osvajačima srebrne medalje i posebna priznanja istaknutim igračima.

Ceo juniorski tim „Indiansa“, zajedno sa članovima uprave, trenerima i nekoliko igrača seniorske ekipe, okupio se nedelju dana nakon finalne utakmice u prostorijama Kancelarije za mlade opštine Inđija. Nakon sumiranja postignutih rezultata i utisaka iz protekle sezone i neformalnog druženja, uprava Kluba, na čelu sa predsednikom Milošem Todorovićem, dodelila je zahvalnice svim igračima i trenerima koji su doprineli osvajanju srebrne medalje u Juniorskoj ligi Srbije.

– Pre svega, želeo bih da vam se zahvalim na trudu i zalaganju koji ste pokazali u proteklih nekoliko meseci, što na treninzima, što na utakmicama. Uspeh koji smo postigli je nemerljiv i verovatno mnogi u ovom momentu nisu svesni tog značaja. Stvorili smo dobru bazu za buduće generacije i nova takmičenja i iskreno se nadam da će mnogi od vas ostati deo „Indians“ porodice – kazao je predsednik Kluba, Miloš Todorović, posebno se osvrnuvši na momke iz Novog Sada.

– Nadam se da je naša saradnja tokom ovih meseci bila na obostrano zadovoljstvo i korist, i da smo ispunili vaša očekivanja. Klub se tudio da vam u skladu sa mogućnostima izađe u susret i nadam se da smo u tome uspeli. Želim i da vam kažem da su vam naša vrata uvek otvorena. Mi nikad nismo ničim navodili igrače da igraju za nas jer smatram da to nije etički, ali ako vam bude potrebna bilo kakva pomoć ili ako sami odlučite da nastavite karijeru u „Indiansima“, znajte da možete da računate na nas – poručio je Miloš Todorović, dodajući na kraju da osim medalje, veruje i da su stekli neka nova znanja i nove prijatelje.

JLS2013 - Zahvalnice i priznanja 2

Glavni trener juniora, Dejan Vujanić, takođe se zahvalio svima na saradnji, igračima i pomoćnicima.

– Sve što imam da vam kažem, rekao sam vam na terenu. Od kad se bavim američkim fudbalom, za mene je ovo bila najlepša sezona – kratko je rekao Dejan Vujanić.

Prisutnima se obratio i glavni trener seniorske ekipe, Duško Vesin, koji je upoznao juniore sa planom i rasporedom priprema za Superligu Srbije i pozvao sve igrače da nastave da treniraju zajedno sa seniorima.

Nakon dodele zahvalnica igračima i trenerima, uručena su i posebna pojedinačna priznanja najistaknutijim igračima, a dobitni su:

  • najbolji novajlija tima (rookie) – Dušan Kunecki (OL/DL)
  • najbolji igrač odbrane – Vukašin Karadžić (LB)
  • najbolji igrač napada – Milan Jeftić (QB)
  • najkorisniji igrač (MVP) – Goran Zec (DB)

Podsetimo, juniori “Indiansa” postali su vicešampioni Srbije nakon što su finalu Juniorske lige Srbije igubili od kragujevačke ekipe “Wild Boars” rezultatom 19:0. Osvajanjem srebrne medalje, KAF “Indians” ostvario je jedan od svojih najvećih uspeha u istoriji kluba.

KAF „Indians“ takođe se zahvaljuje na podršci i svima bez kojih ovaj uspeh ne bi bio moguć: Opštini Inđija, Kancelariji za mlade opštine Inđija, Kladionici „Meridian“ kao dugogodišnjem partneru Kluba, medijima (Radio-televizija Inđije, Sremska TV, SOS Kanal / emisija „Srem Sport“) i navijačima i svim ljubiteljima američkog fudbala u Inđiji.