Prvi turnir grupe A „Youth“ lige Srbije održao se danas u Inđiji, a „Indiansi“ su na svom debitantskom nastupu ubeležili jednu pobedu i jedan poraz.

Na terenu kod OŠ „Jovan Popović“ u Inđiji danas su se nadmetala tri tima grupe A. „Indiansima“ su protivnici bili ekipe „Vukovi“ iz Beograda i „Sabers“ iz Lazarevca. Možda i očekivano, Beograđani su svojim igrama opravdali titulu aktuelnog šampiona države, pobedivši oba protivnika. „Indiansi“ su takmičenje započeli pobedom u duelu sa Lazarevčanima i porazom od „Vukova“.

U nastavku pogledajte rezultate današnjih mečeva:

Indians Inđija – Vukovi Beograd 0 : 28 (0 : 14)
Indians Inđija – Sabers Lazarevac 27 : 26 (12 : 13)
Sabers Lazarevac – Vukovi Beograd 0 : 35

Foto: Alex Romanjski

Utakmica između lazarevačke i beogradske ekipe prekinuta je zbog povrede jednog igrača Lazarevca. Naime, u Inđiju je doputovalo osam igrača „Sabersa“ pa nakon povrede jednog od njih, utakmica nije mogla da bude nastavljena zbog nedovoljnog broja igrača na terenu te je završena službenim rezultatom.

Uprkos neiskustvu, najmlađi američki fudbaleri „Indiansa“ pokazali su da mogu biti dostojni takmičari i protivnici drugim ekipama, a prostora za dalji napredak i sticanje dragocenog iskustva u igranju pod opremom i te kako ima.

Naredni turnir grupe A održaće se kroz dve sedmice, 27/28. septembra, a vreme i lokacija održavanja biće naknadno saopšteni.