Ekipa „Indiansa“ završila je ovogodišnje takmičenje u „Youth“ ligi Srbije porazima na polufinalnom turniru koji se 19. oktobra održao u Jagodini.

Najmlađi američki fudbaleri „Indiansa“, kojima je ovo bilo premijerno i debitantsko izdanje u „Youth“ ligi Srbije, plasirali su se u polufinale kao drugoplasirana ekipa nakon odigrana tri turnira u grupi A.

Protivnici u polufinalnoj grupi F bili su im domaćini turnira „Black Hornetsi“ i kragujevački „Wild Boarsi“. Jagodinci su u grupnoj fazi takmičenja ostvarili maksimalan učinak od šest pobeda, dok su Kragujevačni i Inđijci u polufinale stigli sa po tri pobede i tri poraza.

Oba tima, ispostavilo se, bila su u ovom momentu iskusnija i bolja u susretima sa dečacima iz Inđije te je njihov plasman u finale očekivan i zaslužen.

Pobednik turnira je ekipa „Black Hornetsa“ koja je slavila i u duelu sa Kragujevčanima. U nastavku pogledajte kompletne rezultate turnira u Jagodini:

Inđija Indians – Kragujevac Wild Boars 6 : 39
Jagodina Black Hornets – Kragujevac Wild Boars 26 : 20
Jagodina Black Hornets – Inđija Indians 43 : 0

Inđijci su tako završili svoje prvo takmičenje i učešće u „Youth“ ligi Srbije koje će mlađim naraštijama sasvim izvesno biti veliko iskustvo i dodatni motiv za dalje napredovanje, a celom Klubu potvrda i priznanje za dobar i uporan rad sa mlađim kategorijama koji predstavljaju sigurnu budućnost Kluba.

U drugoj polufinalnoj grupi „Angel Warriorsi“ iz Čačka i beogradski „Vukovi“ plasirali su se u finale „Youth“ lige, osvajanjem prva dva mesta na turniru koji se održao na Adi Ciganliji. Čačani su sa dve pobede osvojili turnir, dok su se „Vukovi“ plasirali kao drugoplasirana ekipa. Jagodina „Celtsi“ završili su sezonu osvajanjem trećeg mesta na polufinalnom turniru.