Blue Dragons Beograd i Meridian Indians Inđija odmeriće snage drugi put ove sezone, no ovog puta u borbi za polufinale. Drugi vajldkard duel igraju u nedelju 18. juna u beogradskom naselju Jajinci.

Zmajevi i Indiansi našli su se rame uz rame na prvoligaškoj tabeli posle regularnog dela prvenstva, na 3. i 4. mestu, a jedna pobeda i jedan poraz napravili su razliku. Doduše, znatno bolji učinak imali su Beograđani, pre svega na terenu. Mnogo bolja realizacija u napadu, bolja odbrana, stabilnost u igri bez jačih amplituda – odlike su Plavih zmajeva koji su već pobedili Inđijce u 4. kolu sa 27 : 7. Jasno je da u predstojećem duelu upravo Dragonsi nose teret favorita.

A koliko su Indiansi zapravo postigli ove sezone, za naš sajt je otkrio jedan od najiskusnijih u ekipi – Ivan Prskalo, trofejni trener mlađih selekcija, ne samo u inđijskoj ekipi, već i u reprezentaciji. On se osvrnuo na učinak svojih saigrača u ligaškom delu sezone, naglasivši da je njihova pozicija na tabeli možda realnost, ali svakako ne i krajnji domet.

Ivan Prskalo

– Da smo ubedljivo najmlađa ekipa i iz najmanje sredine u prvoj ligi – to svi znaju, ali koliko i kakvih smo sve problema imali sa importima i trenerima poslednjih sezona, javnost i ne zna, tako da 5. mesto na tabeli i jeste neka realnost, ali nikako i krajnji domet. Skor od tri pobede i četiri poraza smo već jednom imali, ali sad imamo šansu da uđemo u prve četiri ekipe u Srbiji. Za mesto od 30.000 stanovnika to je ravno tituli, i uvek bih to pre izabrao nego titulu sa drugom ekipom – rekao je Prskalo.

On je otkrio i jednu zanimljivu stvar – da ove sezone nije ni trebalo da igra, ali su ga brojnost, trud i želja „klinaca” u timu naterali da ne odlaže ped i kacigu tek olako.

– Uvek je odlično igrati s nekim koga si trenirao. Nadam se da će i deca vrhunski igrači, kako iz naše, tako i iz drugih ekipa, slično razmišljati i da ćemo imati jaču i neizvesniju ligu iz godine u godinu.

Indiansima je igra Blue Dragonsa vrlo dobro poznata, tim pre što ih sada predvodi čovek koji je dve sezone proveo u Inđiji. Kako će se Indiansi sada postaviti prema svojim protivnicima, Prskalo kaže:

– Zmajevi su možda najčvršća ekipa protiv koje sam ove godine igrao, ali nadam se da ćemo uspeti da neutrališemo njihova najjača oružja, te da ćemo im se suprotstaviti bolje nego u regularnom delu sezone. Ipak je pritisak na njima mnogo veći – zaključio je Ivan Prskalo.

Ovaj zanimljiv duel igraće se u nedelju 18. juna, na stadionu FK Heroj u Jajincima, a kik-of je najavljen za 16.00 sati.

Izvor: Saaf.rs