„Indiansi“ su u 4. kolu trijumfovali nad ekipom Vukova sa 41 : 9 i tako postali bliže plasmanu u plej-of Juniorske lige Srbije.

Verovatno najvažniju pobedu u dosadašnjem toku prvenstva naši juniori su ostvarili protiv blago favorizovanih Vukova koji su u Inđiju došli sa maksimalno pozitivnim učinkom i sa već predodređenim mestom u plej-ofu. Međutim, skromno bi i nepristojno bilo reći da su „Indiansi“ u ovom meču pobedili ili „razjurili“ Vukove – oni su jednostavno nadigrali protivnike u apsolutno svim segmentima igre i zasluženo trijumfovali!

Iako brojčano slabiji u odnosu na današnje protivnike iz Beograda, činilo se da bi „Indiansi“ u ovom sastavu mogli da odigraju još jednu utakmicu. Kako je i sam rekao Ivan Prskalo, iskusni raninbek našeg kluba i seniorski reprezentativac, brojnost tima nije nepremostiva prepreka ako svi daju sve od sebe, a „Indiansi“ su danas dali i više od toga.

Oni su na samom startu primili tačdaun, ali su se vrlo brzo pribrali i u nastavku meča dominirali na svakom polju igre – od preciznih dugih i kratkih pasova kvoterbeka Milana Jeftića i hvatača Stefana Borkovića, preko atraktivnih obaranja protivnika, do silovitog prodora i trčanja teško oborivog raninbeka Filipa Turčinovića.

Nalete adrenalina dodatno je uzrokovala neprecizna i neefikasna pas igra Vukova, koja je donela „Indiansima“ više presečenih pasova. Jedan od njih je Stefan Borković i materijalizovao, postigavši tačdaun nakon intersepcije.

Izuzetno hladno vreme nije omelo ljubitelje američkog fudbala i verne navijače da dođu na utakmicu. Uz mnoga uzbuđenja i atraktivne poteze momaka u bordo dresovima, hladnoća se nije ni osetila.

„Indiansi“ su se ovom pobedom približili učešću u plej-ofu, a za siguran plasman biće im neophodna pobeda protiv Mamuta u Kikindi kroz dve nedelje, koji su izgubili šansu za dalji nastavak takmičenja. Vukovi u 4. ligaškom kolu dočekuju za sada lidere na tabeli, mitrovačke Legionare, tako da će u poslednjem kolu biti poznato koje dve ekipe nastavljaju borbu za juniorskog šampiona države.

Tok meča (12 : 7 / 16 : 2 / 7 : 0 / 6 : 0)

I četvrtina
0 : 7 – Viktor Galindo trčanje 1 jarda; Nikola Vujasin PAT
6 : 7 – Milan Jeftić pas 70 jardi ka Stefanu Borkoviću; neuspešan PAT
12 : 7 – Milan Jeftić pas 25 ka Ivanu Obleščuku; neuspešan PAT

II četvrtina
20 : 7 – Uroš Vučurović trčanje 65 jardi; Milan Jeftić pretvaranje za 2
28 : 7 – Stefan Borković vraćanje intersepcije 30 jardi; Milan Jeftić pretvaranje za 2
28 : 9 – Nikola Vujasin sejfti

III četvrtina
35 : 9 – Milan Jeftić pas 10 jardi ka Stefanu Borkoviću; Aleksandar Perać PAT

IV četvrtina
41 : 9 – Milan Jeftić pas 25 jardi ka Stefanu Borkoviću; neuspešan PAT