Treninzi juniorskog uzrasta KAF „Indiansa“ su u punom jeku, a odziv momaka i broj novih članova veći je od očekivanog, ističu iz kluba.

Skoro mesec dana na terenu kod OŠ „Jovan Popović“ tri puta nedeljno okuplja se sve više momaka u želji da obuče bordo-beli dres i zaigra u nekom od zvaničnih takmičenja. Juniorski tim je još uvek u fazi formiranja, a početak zvaničnog takmičenja najavljen je za polovinu septembra.

Momcima na treninzima pomažu iskusni igrači iz seniorskog tima, a kako je ranije najavljeno, nekadašnji predsednik „Indiansa“ i dugogodišnji kvoterbek, Dejan Vujanić, preuzeo je glavnu reč u vođenju juniorskog tima. On je istakao da su treninzi još uvek u početnoj fazi, ali i da je zadovoljan odazivom juniora i brojnošću igrača koji dolaze na treninge.

Dejan Vujanić - glavni trener juniora
Dejan Vujanić

– Zadovoljan sam odazivom juniora i njihovom brojnošću jer je na treninzima uvek preko 25 momaka, što nam omogućava da pokrijemo rad na svim pozicijama i sve elemente treninga. Još uvek smo u početnoj fazi priprema i akcenat je na savladavanju osnovnih znanja potrebnih za igranje američkog fudbala – kazao je Dejan Vujanić, glavni trener juniora i delimično otkrio planove za naredni period.

– Posle ove faze priprema prelazimo na uigravanje akcija, a nakon toga planiramo i dve do tri pripremne utakmice. Naravno, i dalje pozivam sve momke od 16 do 19 godina da dođu na trening i da se oprobaju u najdinamičnijem sportu u Srbiji – rekao je Dejan Vujanić.

Momci rođeni 1994, 1995, 1996 i 1997. godine mogu da se takmiče u juniorskoj kategoriji jer pravila podrazumevaju učešće momaka od 16 do 19 godina. Ipak, treninzi su otvoreni i dostupni i za one starije i za one malo mlađe koji su tek sada rešili da treniraju.

Treninzi se održavaju utorkom, četvrtkom i subotom od 20 časova na terenu kod OŠ “Jovan Popović” i potpuno su besplatni, a ponedeljkom, sredom i petkom u teretani koju igrači plaćaju simboličnih 500 dinara mesečno.

Podsećamo – više detalja možete pronaći na našim posebno uređenim stranicima u okviru sekcije “Juniori”:

Najčešća pitanja >>
Treninzi >>