Dve nedelje uoči početka takmičenja u najvišem rangu, „Indiansi“ su imali prvu proveru. Pripremni meč odigrali su protiv beogradske ekipe „Blue Dragons“, koje su pobedili sa 25 : 0.

Rezultat ovog susreta je svakako u drugom planu, budući da su pripreme još uvek u toku i da je ovo bio prvi meč seniora pod vođstvom novog trener Džejmsa Fajeda. Prostora za napredovanje još uvek ima, ali je povoljan rezultat doneo dodatni motiv i entuzijazam pred zvanični početak takmičenja u najvišem rangu takmičenja.

Indians_Blue_Dragons_2015_02

Okosnica ekipe je manje-više ista u odnosu na prošlogodišnju. Pored odlaska iskusnog kikera Vladimira Dimitrijevića u novosadsku ekipu „Dukes“, Mirka Torbice (OL/TE) u zemunske „Pirate“ i završetka igračke karijere hvatača Milana Zoraje, timu je priključeno i nekoliko juniora.

I ove sezone, u ekipu „Indiansa“ stigla su pojačanja iz inostranstva. Klub će biti bogatiji za iskustva, znanje i talenat trojice Australijanaca i dvojice Amerikanaca. U današenjem susretu debitovali su raninbek Troj Vajks (Troy Wykes), Džordi Kiket (Jordy Kickett) u defanzivnoj liniji i Skot Sevidž (Scott Savage) na poziciji lajnbekera (sva trojica iz Australije) i Čarls Bab (Charles Babb) iz SAD kao novi kvoterbek.

Prvo poluvreme proteklo je bez pogodataka na obe strane, da bi u naredne dve četvrtine „Indiansi“ postigli četiri tačdauna. Poenteri na ovom meču bili su:

III četvrtina

6 : 0 – Goran Zec, vraćanje kik-ofa, PAT neuspešan
12 : 0 – Čarls Bab trčanje 5 jardi, pretvaranje za 2 neuspešno

IV četvrtina

19 : 0 – Dragan Miladinović na pas Čarlsa Baba za 20 jardi, Darko Klasan PAT uspešan
25 : 0 – Ivan Prskalo trčanje 4 jarde, PAT nije izvođen jer je sudija svirao kraj

Prijateljski susret protiv ekipe „Blue Dragons“ odigran je posle dvogodišnje pauze, s obzirom na to da su prošle godine oba kluba igrala u Superligi Srbije, pa nije bilo uputno da se nastavi tradicija odigravanja međusobnih pripremnih mečeva. Beograđani će ovu sezonu igrati u drugom rangu takmičenju, direktno rivalstvo ne postoji, pa je ovaj običaj na obostranu korist i zadovoljstvo sada nastavljen.

Fotografije današnje utakmice možete pogledati na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba: Facebook.com/KAFIndians

Indians_Blue_Dragons_2015_03