Klub američkog fudbala “Indians” pobedom je obeležio početak nove takmičarske sezone. U 1. kolu Prve lige Srbije, grupa Jug, “Indiansi” su trijumfovali nad ekipom “Pastuvi” iz Požarevca rezultatom 39:0 (po četvrtinama 13:0; 13:0; 13:0; 0:0).

Reklo bi se da je u prve dve četvrtine prikazana identična igra oba tima, s tom razlikom što je dominacija bila na strani domaćina, uz siguran napad i jaku odbranu. “Indiansi” su i u I i u II četvrtini postigli po dva tačdauna i po jednom promašili šut za ekstra poen, pa je na poluvremenu rezultat bio 26:0.

U I četvrtini prvi tačdaun postigao je Pol Luis nakon pasa kvoterbeka Timotija Robinsona od 28 jardi. Šut za ekstra poen neuspešno je izveo kiker Vladimir Dimitrijević (13). Već u sledećem napadu “Indiansa”, mladi Teodor Katić trčanjem od 10 jardi postiže drugi tačdaun. Dimitrijević je u svom drugom pokušaju za ekstra poen bio uspešan, pa se u II četvrtinu ušlo sa prednošću od 13:0.

Identične akcije mogle su se videti i u II četvrtini. Pol Luis je još jednom uhvatio pas od 14 jardi kvoterbeka Robinsona. Uspešan PAT izveo je kiker Darko Klasan (8). Četvrti tačdaun za “Indianse” postiže Petar Đurić (25) nakon trčanja od 4 jarde. Iskusni kiker Dimitrijević ovog puta nije bio uspešan sa pozicije šuta za ekstra poen, tako da se na poluvreme i odmor otišlo sa prednošću domaćina od 26:0.

Treća četvrtina donela je nešto drugačije akcije u timu “Indiansa”. Dva tačdauna postignuta su trčanjem, a realizatori su bili ponovo Teodor Katić (9 jardi) i Adrijan Makleod (2 jarda). I šutevi za ekstra poen bili su polovično uspešni – Klasan ovog puta nije pogodio, dok je Dimitrijević uspešno šutirao.

U poslednju četvrtinu “Indiansi” su ušli sa ogromnom prednošću od 39:0, što je treneru Dušku Vesinu dalo prostora da u igru uvede mlađe igrače. Početak IV četvrtine obećavao je uzbudljivu završnicu jer je Pol Luis pretrčao 96 jardi nakon kickoff returna. Ipak, atraktivan potez za prednost od 45:0 nije bio priznat zbog prekrašaja Dejana Mijajlovića (1) (blok u leđa), pa su “Indiansi” vraćeni na 15 jardi svoje polovine terena.

Ostatak utakmice obeležili su neuspešni napadi oba ima te je utakmica okončana rezultatom 39:0.

U 2. kolu koje je po rasporedu 27 / 28. aprila, “Indiansi” putuju u Čačak, gde će ih ugostiti ekipa “Angel Warriors”.

Tok meča

“Indians” Inđija – “Pastuvi” Požarevac 39:0 (13:0; 13:0; 13:0; 0:0)
teren kod OŠ “Jovan Popović”
gledalaca: oko 100
sudije: Žarko (R), Stošić (U), Cvetković (HL), Mirić (LJ), Lazić (SJ), Kosanović (FJ), Ćirić (BJ)

I četvrtina
6:0 – Timoti Robinson pas 28 jardi za Pola Luisa; Vladimir Dimitrijević neuspešan PAT
13:0 – Teodor Katić trčanje za 10 jardi; Vladimir Dimitrijević uspešan PAT

II četvrtina
20:0 – Robinson pas 14 jardi za Luisa; Darko Klasan uspešan PAT
26:0 – Petar Đurić trčanje za 4 jarda; Vladimir Dimitrijević neuspešan PAT

III četvrtina
32:0 – Katić trčanje za 9 jardi; Darko Klasan neuspešan PAT
39:0 – Adrian Meklaud trčanje za 2 jarda; Vladimir Dimitrijević uspešan PAT

IV četvrtina
bez promene rezultata