Ekipa Indiansa ostvarila je pobedu na startu nacionalnog šampionata. U prvom kolu Prve lige Jug savladana je ekipa Požarevca sa ubedljivih 40:6.

Izrazito topao i sunčan dan za ovo doba godine okupio je oko 300 gledalaca i poklonika američkog fudbala na teren kod OŠ Jovan Popović gde su igrači Indiansa dočekali svoje prve protivnike na početku nacionalne lige, ekipu Požarevca. Sudije meča bili su Trajković, Stojanović, Tornjanski, Žarko, Kosanović, Ćirić.

Tok meča:

Prva četvrtina:
6:0 – trčanje Ivan Prskalo; PAT neuspešan, Vladimir Dimitrijević
Druga četvrtina:
12:0 – Filip Garsija pas 25 jardi ka Kregu Houku; PAT neuspešan, Vladimir Dimitrijević
19:0 – Filip Garsija pas 25 jardi ka Kregu Houku; PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević
26:0 – Filip Garsija pas 30 jardi ka Milanu Zoraji, PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević
Treća četvrtina:
33:0 – trčanje Ivan Prskalo 60 jardi; PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević
Četvrta četvrtina:

33:6 – tačdaun Požarevac
40:6 – trčanje Ivan Prskalo; PAT uspešan, Darko Klasan

Prvi napad imala je ekipa iz Požarevca, ali je zahvaljujući spremnoj odbrani meč počeo više nego povoljno za naš tim. Posle neuspešnog prvog napada i vraćenog panta, Indiansi su uspeli da već u petom minutu meča postignu prvi tačdaun nakon trčanja Ivana Prskala (22). Dimitrijević (13) nije bio uspešan u šutu za ekstra poen, pa je rezultat na semaforu u prvom delu prve četvrtine bio 6:0 za naš tim. Požarevac potom nije uspeo da iskoristi ni svoj drug napad. Prva četvrtina se završila trčanjem našeg kvoterbeka i trenera, Filipa Garsije, za 25 jardi.

Prvi napad u drugoj četvrtini imali su naši momci i odmah na početku postignut je drugi tačdaun – novajlija Kreg Hauk (Craig Houck) uhvatio je pas Filipa Garsije za 25 jardi. Iskusni kiker Dimitrijević ponovo nije bio uspešan u šutu za ekstra poen, ali je rezultat bio udvostručen – 12:0 za Indianse.

Ekipa Požarevca nije mogla da konsoliduje svoje redove u nastavku meča, i nakon nekoliko nekompletnih pasova, napad Indiansa je ponovo bio na terenu. Pol Luis (Paul Lewis) je uhvatio pant, vratio ekipu Požarevca na 48 jardi, i nakon prekršaja odbrane gostiju nad Garsijom (fejsmask), Indiansi su krenuli u novi napad na 25 jardi od End zone Požarevca. Odmah u prvom daunu usledilo je još jedno hvatanje Krega Hauka nakon pasa Filipa Garsije i treći tačdaun Indiansa. Dimitrijević je ovog puta bio efikasan u šutu za ekstra poen pa je rezultat na semaforu bio 19:0 u korist Indiansa.

Meč se nastavio još jednim neuspešnim napadom Požarevljana, presečenom loptom Vorkapića (47), a neposredno pre kraja druge četvrtine usledio je dug pas kvoterbeka Garsije od 30 jardi za Zoraju koji je postigao četvrti tačdaun za Indianse. Dimitrijević je potom ponovo bio uspešan u šutu za ekstra poen pa se na poluvreme otišlo sa velikom prednošću od 26:0.

Treća četvrtina otvorena je nerealizovanim napadima oba tima. Indiansi su u drugom pokušaju postigli peti tačdaun fantastičnim trčanjem Ivana Prskala od 60 jardi, te nakon još jednog uspešnog PAT-a Dimitrijevića, Indiansi su bili u prednosti 33:0. Tim rezultatom je završena treća četvrtina.

U poslednjoj četvrtini ekipa Indiansa imala je na terenu mlađe igrače. Garsija je svoje mesto kvoterbeka ustupio mladom Milanu Jeftiću. Deset minuta pre kraja meča ekipa iz Požarevca je uspela da preseče loptu napada Indiansa i postigne svoj prvi tačdaun. Usledilo je neuspešno pretvaranje za 2 poena, tako da je u tom trenutku rezultat bio 33:6.

Osam minuta pre kraja Jeftić je uputio odličan pas ka Zoraji za 35 jardi, što je Indianse dovelo na samo jednu jardu pred End zonu Požarevljana. Poslednji tačdaun za naš tim postigao je Ivan Prskalo i nakon uspešnog šuta za ekstra poen Darka Klasana, rezultat je bio 40:6. Sudije su ubrzo označile kraj meča.

Kreg Hauk, novi vajdrisiver Indiansa, sabrao je utiske posle odigranog meča:

„Utakmica je krenula veoma dobro za naš tim. Bili smo u stanju da napravimo mnogo preokreta u odbrani, a već u prvom delu meča napravili smo veliku rezultatsku razliku. Još uvek ima mnogo toga da se unapredi, kako u napadu, tako u odbrani, ali sve u svemu, ceo tim je postigao odličan efekat. Pošto je ovo bila moja prva utakmica u Evropi, posebno u Srbiji, bilo je veoma zabavno. Očekujem pobede i u ostatku sezone. Naši momci imaju dobro znanje, a mlađi igrači sjajan potencijal”, izjavio je Kreg Hauk.

Indiansi sledeći meč igraju za dve nedelje, 1. aprila, kada će biti gosti ekipi Forestlanders iz Mladenovca.