Klub od kojeg se više očekivalo u prethodnoj seniorskoj sezoni okončao je takmičenje na 7. mestu, izborivši opstanak u Sport klub Prvoj ligi Srbije kroz baražni meč s Mamutima iz Kikinde. Ipak, u mlađim kategorijama Indiansi su osvojili čak četiri šampionska naslova u 2016, pa će u nastupajućoj sezoni oslonac potražiti upravo u podmlatku.

Zvanične pripreme Indiansa počele su u decembru, najpre kondicionim treninzima, da bi se ubrzo potom prešlo na tehničko-taktički deo koji još uvek traje.

Klub je tokom prethodnih meseci pretrpeo određene igračko-trenerske promene. Seniorskom timu je priključen veliki broj igrača šampionskih selekcija Indiansa, od kojih se očekuje da ove sezone steknu iskustvo igranja u najjačoj ligi Srbije i budu nosioci igre. U klub se vratio i jedan od osnivača Vladimir Dimitrijević (K), koji će biti velika podrška upravo mladim igračima.

Indiansi od 2011. godine dovode strance u svoju ekipu, pa ni ova godina po tome neće biti drugačija. Iskustvo i znanje koje donose momci iz SAD i drugih krajeva sveta, neprocenljivo je i značajno za dalji napredak i razvoj, ne samo pojedinaca već i američkog fudbala uopšte.

Tako će ulogu vođe napada ove sezone ponovo predvoditi Amerikanac Bler Blek (eng. Blair Black) koji je nosio bordo dres u sezoni 2014.

Bler dolazi iz Detroita. U sezoni 2012. igrao je u Australiji za Kraljevski univerzitet Melburn (Melbourne University Royals), gde je postigao impresivne rezultate – proglašen je najkorisnijim igračem lige, zatim za igrača napada godine, osvojio je šampionsku titulu Victoria Bowl XXVIII, a u toj utakmici je takođe proglašen za MVP, da bi potom bio izabran u prvi tim države Viktorija (All Victoria First Team QB). U 2013. godini bio je član američkog tima (TEAM AMERICA) na 2013 Euro-American Challenge. Pre odlaska u Australiju, u SAD je igrao arena fudbal za ekipu Port Huron Patriots.

Nakon Indiansa, Bler Blek je imao nekoliko uspešnih sezona igranja u raznim evropskim timovima, pa će Inđijcima njegovo stečeno iskustvo, kao i autoritet i timski duh koji ima, biti dragoceno.

Od igrača koji su napustili klub, vredno pomena je odlazak Nemanje Đorđevića koji je prešao u redove nemačkog kluba Paderborn Dolphins. Pored nekoliko „sportskih penzija”, igrački kadar je ostao manje-više isti.

Za razliku od prethodnih, momci iz Inđije nisu odigrali nijedan zvanični pripremni meč, ali su sa ekipom Wild Dogs iz Novog Sada odradili zajedničku trening utakmicu.

Kada se sve sabere i oduzme, a imajući u vidu pređašnja iskustva, Indiansi su u svojim ambicijama i očekivanjima prilično uzdržani.

– Opstanak je prioritet, ali se nadamo da možemo ove godine konačno da stignemo i do plej-ofa, budući da je izmenjen sistem takmičenja nakon regularnog dela. Ipak, nama je mnogo važan razvoj mladih igrača od kojih očekujemo da budu nosioci igre u sezonama koje dolaze – poručuju iz kluba.

Indiansi će, kao i prošle godine, imati težak start – već u 1. kolu sastaju se sa SBB Vukovima.

– Kao najtrofejniji tim u Srbiji, Vukovi imaju veliki respekt od nas. Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica s njima i nadamo se da ćemo pružiti dostojan otpor vicešampionu Srbije.

Datum, vreme i mesto odigravanja ove utakmice biće naknadno saopšteni.