Fleg ekipa „Indiansa” ponovo se našla u vrhu jednog takmičenja. Na novogodišnjem turniru „Trofej Beograda” održanom u Mladenovcu proteklog vikenda, naša fleg ekipa osvojila je odlično 2. mesto.

Tradicionalni novogodišnji turnir „Trofej Beograda” održao se prošlog vikenda u velikoj hali Sportskog centra Mladenovac. Devet timova prijavilo se na ovaj turnir. Po tri ekipe našlo se u tri grupe, a pobednici svake plasirali su se u završnicu takmičenja.

Učesnici novogodišnjeg turnira „Trofej Beograda” bili su:

Grupa A

 • Mladenovac „Forestlanders”
 • Zemun „Gorštaci”
 • Sremska Mitrovica „Sirmium Legionaries”

Grupa B

 • Beograd „Vukovi”
 • Kragujevac „Wild Boars”
 • Kraljevo „Royal Crowns”

Grupa C

 • Pančevo „Panthers”
 • Bor „Golden Bears”
 • Inđija „Indians”

Utakmice su igrane po sistemu „svako sa svakim”, a pobednici svake grupe plasirali su se u završnicu turnira. Pobednik grupe A bili su mitrovački „Legionari”, pobednik grupe B „Divlji veprovi” iz Kragujevca i pobednik grupe C naši „Indiansi”.

Inđijski flegovci su u finalnoj etapi takmičenja pobedili fleg ekipu Kragujevca, ali su poslednju utakmicu izgubili od tradicionalno teških rivala, ekipe „Sirmium Legionaries”, sa kojima se, sada već po običaju, naša fleg ekipa redovno sastaje u finalima takmičenja. S obzirom na to da su Mitrovčani pobedili i tim iz Kragujevca, fleg ekipa „Legionara” postala je pobednik turnira, naši flegovci osvojili su 2. mesto, dok su se na 3. mestu našli kragujevački „Wild Boars-i”.

Prema rečima trenera naše ekipe, Ivana Prskala, u sva tri završna meča nijedna ekipa nije pobedila sa više od šest poena razlike, što dovoljno govori o kvalitetu ekipa i same igre. „Detalji su odlučivali i svako je mogao biti i prvi i treći, ali je Mitrovica bila najkoncentrisanija, najmanje su grešili u odlučujućim momentima i to je presudilo da osvoje turnir”, zaključio je Prskalo.

Turnir „Trofej Beograda” je tradicionalni novogodišnji turnir koji se održava već treći put zaredom, a ove godine u organizaciji Saveza američkog fudbala Beograda. I na prethodna dva, fleg ekipa „Indiansa” igrala je u samoj završnici – 2009. i 2010. osvojili smo 3. mesto, a ove godine smo na jednoj stepenici više.

Plasman:

 1. Sremska Mitrovica „Sirmium Legionaries”
 2. Inđija „Indians”
 3. Kragujevac „Wild Boars”