Aktuelni šampioni Srbije u fleg fudbalu, ekipa „Indiansa“ iz Inđije učestvovaće na Trofeju Beograda koji će se održati 25. decembra sa početkom u 10h u hali IMR u Rakovici. „Indiansi“ će pokušati da ostvare bolji plasman od prošlogodišnjeg trećeg mesta i opravdaju ulogu favorita.

Učešće na ovom turniru uzeće osam ekipa koje su žrebom podeljene u dve grupe. Prvu grupu čine ekipe Royal Crowns iz Kraljeva, Vukovi iz Beograda, Wild Boarsi iz Kragujevca i Indians iz Inđije. U drugoj grupi su Highlanders iz Zemuna, Sky Thunder iz Obrenovca, Legionaries iz Sremske Mitrovice i Guardinas iz Rume.

Savez američkog fudbala Beograda nagradiće sve učesnike majicama i plaketama, svaka ekipa će dobiti  loptu za američki fudbal, dok će na grudima igrača iz prve tri ekipe zasijati medalje. Za pobednika turnira, pored pehara, obezbeđen je i komplet juniorske opreme.

Egzibicioni meč, u kome će se takmičiti novinari štampanih i TV medija koji prate američki fudbal i odredjeni broj glumaca i voditelja,  učiniće turnir zanimljivijim, a to ujedno predstavlja i podršku razvoju ovog mladog sporta u Srbiji.  U egzibicionoj utakmici zaigraće i dame,  iako američki fudbal slovi za tipično muški sport.

Turnir je otvoren za sve posetioce koji vole američki fudbal.

Izvor: saaf.rs