Na ovogodišnjem fleg turniru „Trofej Beograda“ aktuelni šampion Srbije u fleg fudbalu, ekipa „Indiansa“ ponovila je rezultat iz prošle godine osvojivši treće mesto i tako još jednim uspehom završila godinu punu trofeja.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa koje su bile podeljene u dve grupe, posle čega su dve najbolje ekipe iz grupa išle u polufinale. U prvoj su se takmičili Kraljevo Royal Crowns, Vukovi Beograd, Kragujevac Wild Boarsi i Inđija Inidians, dok su drugu činili Beograd Highlanders, Sremska Mitrovica Legionaries, Obrenovac Sky Thunder i Ruma Guardinas. U plufinale „Indiansi“ su prošli pobedama nad ekipama iz Kraljeva i Kragujevca dok su doživeli poraz od beogradskih Vukova što je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi i polufinale sa ekipom Obrenovca. Polufinale je nakom uzbudljivog meča dobio Obrenovac tesnim rezultatom 27:25 koji je kasnije u finalu izgubio od ekipe Legionara iz Sremske Mitrovice dok je ekipa „Indiansa“ u meču za treće mesto opet pobedila ekipu iz Kragujevca i ponovila uspeh iz prethodne godine.

Opšti utisak o turniru dao je Vasa Vorkapić, trener fleg ekipe „Indiansa“: „Želeo bih pre svega da čestitam igračima na osvojenom trećem mestu, kao i na kompletnoj sezoni u kojoj smo prvi put postali prvaci SAAF lige. Možda smo mogli više, pogotovo u polufinalu ali umor, manjak igrača i dekoncentracija u odsudnim trenucima su nas koštali finala. Jako sam ponosan na moje igrače i nadam se da ćemo u sledećoj sezoni odbraniti titulu u SAAf ligi i da ćemo na sledećem „Trofeju Beograda“ popeti se barem jedan stepenik više.“

Rezultati:

Prva grupa:

Prvo kolo: Vukovi – Wild Boars 25:26, Royal Crowns – Indians 32:48. Drugo kolo: Vukovi- Royal Crons 12:21, Indians – Wild Boars 34:18. Treće kolo: Vukovi – Indians 26:23, Royal Crown – Wild Boars 19:27.
Tabela: Indians 2-1, Wild Boars 2-1, Royal Crowns 1-2, Vukovi 1-2.

Druga grupa:

Prvo kolo: Sky Tander – Gorštaci 50:36, Legionaries – Guardians 46:0. Drugo kolo: Legionaries – Sky Tander 42:20, Gorštaci – Guardians 50:6. Treće kolo: Sky Tander – Guardians 26:22, Legionaries – Gorštaci 46:6.
Tabela: Legionaries 3-0, Sky Tander 2-1, Gorštaci 1-2, Guardians 0-3.

Polufinale:
Legionaries – Wild Boarsi 28:20.
Indians – Sky Thunder 25:27.

Za treće mesto:
Indians – Wild Boars 19:18.

Finale:
Legionaries – Sky Thunder 36:6.