„Indiansi“ su ponovo na domaćem terenu. Teren kod OŠ „Jovan Popović“, na kojem inđijski američki fudbaleri odigravaju svoje takmičarske utakmice tokom sezone, mesto je gde će se u narednom periodu održavati treća faza priprema pred nastupajuću sezonu.

Posle nepuna dva i po meseca provedena u zatvorenom prostoru, u klupskoj teretani i sportskoj hali u Inđiji, igrači „Indiansa“ konačno su dočekali da nakon više meseci osete tlo popularnog „Bronx fielda“ – terana kod OŠ „Jovan Popović

Kako je ranije najavljeno, u ovoj fazi priprema će, pored i daljeg razvijanja kondicije, akcenat biti na tehničkim delovima igre i uvežbavanju akcija po pozicijama. Treninzi se održavaju tri puta nedeljno – četvrtkom od 19 časova, a subotom i nedeljom od 15 časova, dok je za preostale dane u nedelji i dalje rezervisana klupska teretana.

Uroš Ćuić, defanzivni linijaš „Indiansa“, istakao je da pripreme za sada teku dobro, u dobroj atmosferi, i što je najvažnije – nema povređenih.

– Slobodno mogu da kažem da je atmosfera u ekipi sjajna, skoro porodična. Ima dosta novih momaka koji su se priključili timu i jako lepo uklopili. Srećan sam što ima dosta onih koji će moći da igraju juniorsku ligu – rekao je Uroš i dodao da su svi zadovoljni novim trenerom jer je on vrlo važan faktor u ekipi i čovek koji je dosta falio prošle sezone u nekim momentima.

– Pored trenera, očekujemo uskoro i da nam se pridruže momci iz Amerike od kojih svako od nas može puno toga da nauči – ističe Uroš Ćuić.

Što se tiče predstojeće sezone, još uvek je sve usmereno na rad i uigravanje, ali mladi Uroš smatra da se u našoj grupi naziru već favoriti.

– Pored nas, mislim da su i Čačani u konkurenciji za prva dva mesta u grupi, ali treba igrati meč po meč i tako stići do plej-ofa. Nadam se da ćemo konačno ući u Super ligu koju toliko svi želimo. Mislim da nam je tamo mesto! Samo treba da damo svoj maksimum i potrebno nam je malo sportske sreće – kaže ovaj defanzivni linijaš.

Pripreme 2013 (2)

Klub američkog fudbala „Indians“ je uvek otvoren za nove ljude, željne dokazivanja, uzbuđenja i druženja. Na sličan način je i Uroš Ćuić dospeo u redove tima te iz tog razloga poručuje svim zainteresovanim momcima da se pridruže ekipi.

– Želim da pozovem sve momke da dođu i oprobaju se u ovom sportu koji je zaista u velikom usponu u našoj zemlji. Pored druženja, putovanja, utakmica, steći će prijatelje za ceo život – zaključuje Ćuić.

Podsećamo da su „Indiansi“ zvanično počeli sa pripremama 1. decembra 2012. Prva etapa odvijala se u klupskoj teretani, četiri puta nedeljno, a druga u sportskoj hali gde su treninzi bili usmereni na razvijanju i sticanju kondicije u kombinaciji sa tehničkim delovima igre.

„Indiansi“ bi trebalo da odigraju i tri prijateljske utakmice u martu. Start sezone zakazan je za vikend 13 / 14. april, a protivnici u grupi Jug su „Pastuvi“ iz Požarevca, „Angel warriors“ iz Čačka, „Golden bears“ iz Bora, „Forestlanders“ iz Mladenovca i „Gorštaci“ iz Zemuna.