Timoti Robinson novi je kvoterbek „Indiansa“. Iskusni tridesetogodišnji Amerikanac iz Montgomerija predvodiće napad inđijske ekipe u nastupajućoj sezoni Prve lige Jug.

Timoti Robinson (Timothy Robinson) rođen je 1983. godine, a američkim fudbalom se bavi od svoje pete godine. Tokom školovanja igrao je u nekoliko srednjoškolskih timova. Na Univerzitetu A&M u Hantsvilu (Alabama) igrao je kvoterbeka, u nekoliko mečeva proglašavan je najkorisnijim igračem, a na kraju sezone i MVP-em tima.

Profesionalnu karijeru otpočeo je u Olbaniju (Džordžija) 2006. godine. Ova godina mu je treća sezona u Evropi – 2011. igrao je u Nemačkoj, u ekipu „Frankfurt Pirates“, a prošle sezone u Srbiji bio je deo tima „Forestlanders“ iz Mladenovca. Za sebe kaže da je „dvostruka pretnja“ za protivnika kao kvoterbek jer je jednako dobar kako u pas igri, tako i u trčanju.

– Stvarno uživam da igram američki fudbal u Evropi – rekao je Timoti povodom dolaska u ekipu „Indiansa“ i dodao da želi da osvoji prvenstvo i plasira tim u najviši rang takmičenja, u Super ligu Srbije.

– To su moja dva cilja. Verujem da su „Indiansi“ savršen tim da se postignu oba – izjavio je novi QB inđijske ekipe.

Prvi trening sa ekipom Timoti Robinson će imati već danas od 19 časova na terenu kod OŠ „Jovan Popović“.