Klub američkog fudbala “Indians” odigrao je danas drugu pripremnu i prijateljsku utakmicu uoči predstojeće takmičarske sezone. Protiv dugogodišnjeg superligaša, ekipe “Dukes” iz Novog Sada, „Indiansi“ su slavili rezultatom 26:7.

Utakmica protiv novosadske ekipe odigrana je na terenu kod OŠ „Jovan Popović“, a nekoliko desetina navijača bordo-belih došlo je da pogleda ovu izuzetno atraktivnu utakmicu, što zbog atraktivnog protivnika, što zbog debi nastupa dvojice od trojice pridošlih igrača iz Sjedinjenih Američkih Država.

Timoti Robinson (QB) i Adrijan Makleod (LB) prvi put su u svojim karijerama obukli dres kluba iz Inđije, dok je Pol Luis (DB/LB) i ove godine jedan od stožera cele ekipe.

„Indiansi“ su tokom cele utakmice igrali vrlo suvereno i precizno, kao da je u pitanju zvanični prvenstveni meč. Trener Duško Vesin ni jednu situaciju nije prepuštao slučaju, svaka akcija bila je dobro sprovedena, a u poslednjoj četvrtini prilika je pružena i mlađim igračima.

Četiri tačdauna postigli su Goran Zec, Pol Luis, Aleksadar Marković i Petar Đurić, a Vladimir Dimitrijević, iskusni kiker „Indiansa“, bio je uspešan u dva od četiri pokušaja za ekstra poen.

Prostora za napredovanje i uigravanje ekipe pred početak sezone sasvim sigurno još uvek ima. Nova provera uslediće za sedam dana, kada će Inđijci u goste „Grofovima“ iz Novog Kneževca.

KAF „Indians“ se zahvaljuje vernim navijačima koji su po zimski hladnom i vetrovitom vremenu došli da podrže klub, a posebnu zahvalnost upućujemo igračima novosadske ekipe „Dukes“ na fer borbi i odličnoj proveri kojoj se naša ekipa i nadala u duelu sa iskusnim i jakim protivnikom i superligašem.

Fotografije sa današnje utakmice možete pogledati u našoj foto-galeriji na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba >>.