Pobedom nad ekipom „Forestlanders“ u Mladenovcu 36:13, ekipa „Indians“ izborila je opstanak u Superligi Srbije. Ljubitelji američkog fudbala u Inđiji i naredne godine imaće priliku da gledaju i prate utakmice i najbolje klubove u Srbiji.

U 6. kolu Superlige „Indiansi“ su se sastali sa svojim tradicionalnim rivalom, ekipom „Forestlanders“ iz Mladenovca. Obe ekipe tražile su svoju šansu u ovom meču – Inđijci siguran opstanak u najvišem rangu takmičenja, a Mladenovčani da pobedom produže ‘superligašku nadu’ do poslednjeg kola.

Iako je rivalitet i značaj utakmice nagoveštavao napetu i tešku borbu na terenu, „Indiansi“ su sigurno i lako došli do prvih poena. Gotovo sve je u ekipi funkcionisalo na dobrom nivou – igrači su delovali sigurno, koncentrisano i ubedljivo, dogovorene akcije su bile dobro izgrađene te je prava šteta što inđijski tim i u prethodnim mečevima nije u potpunosti prikazao svoje mogućnosti i domete.

Najjači adut „Indiansa“ u ovom meču bila je igra trčanjem – od pet postignutih tačdaunova, tri su postignuta trčanjem, i to raninbekova Darela Tejta i Petra Đurića. Pas igra je takođe bila na boljem nivou nego u prethodnim mečevima, te su ‘bordo-beli’ uspeli da postignu pogodak pasom kvoterbeka Blera Bleka i hvatanjem Gorana Zeca, koji uspeo da još jednom poentira elegantnim presecanjem protivničkog pasa.

Sa dve ostvarene pobede u dosadašnjem toku prvenstva, protiv „Blue Dragonsa“ i „Forestlandersa“, „Indiansi“ su osigurali takmičenje u Superligi Srbije i naredne sezone. Poslednji meč ove sezone odigraće se narednog vikenda protiv aktuelnih višestrukih prvaka države, ekipe „SBB Vukovi“ iz Beograda.

Kretanje rezultata:

Stadion: Teren FK Radnički, naselje Drapšin
Gledalaca: 50-100

Mladenovac Forestlanders – Inđija Indians 13:36 (0:8, 6:14, 0:7, 7:7)

I četvrtina
0:8 – trčanje Darel Tejt; pretvaranje Gorana Zeca na pas Milana Zoraje

II četvrtina
0:15 – pas Blera Bleka, hvatanje Gorana Zeca; PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević
6:15 – dugački pas Mladenovca
6:22 – Goran Zec, presečeni pas; PAT uspešan, Vladimir Dimitrijević

III četvrtina
6:29 – trčanje Darela Tejta; PAT uspešan, Darko Klasan

IV četvrtina
13:29 – tačdaun Mladenovac, fumble recovery
13:36 – trčanje Petar Đurić; PAT uspešan, Darko Klasan