Pred „Indiansima“ je u nedelju, 15. juna, poslednje 7. kolo Superlige Srbije u kom će odmeriti snage protiv aktuelnih i višestrukih šampiona države, beogradskih „Vukova“.

Pobedom protiv ekipa „Blue Dragons“ iz Beograda i „Forestlanders“ iz Mladenovca, tim iz Inđije je osigurao još jednu superligašku sezonu u kojoj će se takmičiti protiv najboljih ekipa u državi. Predstojeći meč protiv „SBB Vukova“ nema takmičarski značaj jer su i Beograđani sigurni učesnici plej-ofa, međutim, za „Indianse“ to svakako nije beznačajna utakmica, izjavio je iskusni sejfti Radomir Bata Nikolić.

– Ta utakmica može da bude lepa prilika u kojoj ćemo da pokažemo koliko smo napredovali i da se na pravi način oprostimo od publike. Za nas je to kraj prvenstva i ujedno vreme za sabiranje utisaka do sada postignutog. Kada pogledam unazad vidim dosta pozitivnih stvari, ali i mnogo toga na čemu moramo da radimo – zaključuje Bata Nikolić, osvrnuvši se na učinak u ovogodišnjoj sezoni.

– Kažu da kontinuitet odvaja dobre od odličnih ekipa, a mi smo ove sezone bili ekipa izuzetno promenljivog karaktera, ne samo od utakmice do utakmice, nego i od četvrtine do četvrtine, nekad i od akcije do akcije. To se najbolje videlo u prvoj utakmici protiv ekipe iz Kragujevca, gde smo u prvom poluvremenu delovali ’zeleno’, nespremno, ponekad i naivno, da bi u drugom delu utakmice zaigrali na nivou na kome možemo. Mislim da je dug boravak u drugoj ligi ostavio traga na mentalitet ekipe i da smo i dalje imali pristup utakmicama „kako ćemo – lako ćemo“ – pojasnio je sejfti „Indiansa“, dodajući da je upravo taj aspekt doprineo postignutim rezultatima u narednim utakmicama.

– U drugom kolu igrali smo sa Novim Sadom, ekipom koju smo godinu dana ranije pobedili. Međutim, mi smo zaboravili da smo tada odigrali gotovo savršenu utakmicu bez grešaka, sa mnogo volje. Ovaj put su Djuksi bili ta ekipa, spremnija, sa više želje, organizovanija – jednostavno bolja – kazao je Bata Nikolić, osvrnuvši se na naredne tri utakmice tokom sezone koje su „Indiansima“ verovatno bile najmučnije u sezoni.

– Najteže je kada nešto moraš, a protiv Plavih zmajava smo morali da pobedimo, ako smo mislili da i sledeće godine igramo Superligu. Teška je to bila utakmica, ali smo tada pokazali ono što nam je falilo u prethodnim – želju, želju za pobedom. Četvrto kolo igralo se protiv Niša. Bio je to derbi dve ekipe sličnog kvaliteta. Takva je i utakmica bila – tvrda, neizvesna do samog kraja, ali se ponovio scenario od pre dve godine – pad koncentracije, greške, nervoza… Izgubljena utakmica, hladan tuš. Zatim smo u Pančevu ponovo imali dobar početak utakmice, ali onda su usledile greške, povrede, u nekim trenucima falilo je i malo sportske sreće… Platili smo sve to u poslednjoj četvrtini. Back to the drawing board!

Radomir Bata Nikolić

Prema mišljenju Radomira Nikolića, „Indiansi“ su ponovo sebe doveli u poziciju da moraju da pobede, i to ni manje ni više nego u Mladenovcu, protiv ekipe koja je u istoj utakmici tražila put i šansu za superligaški opstanak.

– Problem je u tome što su i oni morali da pobede. Na našoj strani smo imali pozitivan međusobni skor, a oni su imali domaći teren. Utakmicu smo dobro otvorili, konačno smo delovali sigurno i koncentrisano, brzo smo postigli poene, a snažnim trčanjem i dobrom odbranom priveli smo taj meč kraju. Pevalo se u Mladenovcu ono naše „I opet opet opet…“ – kazao je popularni Bata, dodajući na kraju zaključak sezone:

– Da li je bilo savršeno – ne. Da li je bilo lepo – ne. Ali to smo bili mi!

Poslednji meč debitantske sezone u Superligi „Indiansi“ igraju u nedelju, 15. juna od 17 časova, na stadionu „FK Hajduk“ u Beški. Iz kluba pozivaju sve svoje verne navijače, prijatelje kluba i meštane Beške da dođu i podrže „Indianse“ u završnom meču još jedne uspešne sezone jer – cilj je ostvaren. Superliga i najbolji američki fudbal u Srbiji igraće se i naredne godine u Inđiji.