U 6. kolu Superlige Srbije „Indiansi“ se sastaju sa svojim tradicionalnim rivalima i dobrim poznanicima, ekipom „Forestlanders“ iz Mladenovca. Meč se igra u subotu, 7. juna od 17 časova u Mladenovcu.

Dve ekipe koje će u subotnjem duelu odlučivati o svojim sudbinama u Superligi Srbije redovno se sastaju već niz sezona unazad. „Indiansi“ imaju znatno bolji skor u međusobnim duelima te će takvo iskustvo biti od velikog značaja u predstojećem meču.

Mladenovčani u dosadašnjem toku prvenstva nemaju nijednu pobedu. S druge strane, „Indiansi“ su do sada ubeležili jednu pobedu, i to protiv beogradske ekipe „Blue Dragons“. Nova pobeda protiv ekipe iz Mladenovca osigurala bi im mesto u najvišem rangu takmičenja naredne godine, a eventualni poraz zakomplikovao bi situaciju na začelju tabele i dao šansu „Forestlandersima“ u opstanak među superligašima.

Jedan od najiskusnijih igrača „Indiansa“, krilni hvatač Milan Zoraja, smatra da su pozitivan skor protiv Mladenovca u dosadašnjim susretima i pouke izvučene iz prethodna dva poraza protiv Niša i Pančeva, olakšavajuća okolnost za njegovu ekipu pred subotnji meč.

– Kada se osvrnem na prethodne dve utakmice, rekao bih da smo pre sami sebe pobedili, nego što su nas protivnici dotukli. Istina, ni sreća nas nije nešto poslužila, a takođe je „kratka klupa“ zbog brojnih povreda igrača bila problem. Sa ekipom „Forestlandersa“ imamo dugogodišnje poznastvo i igračko rivalstvo. Iz sezone u sezonu se susrećemo sa njima i do sada smo ostvarivali pobede, tako da mislim da nam je i to olakšavajuća okolnost pred subotnji meč. Ta utakmica nam je veoma važna – jednostavno, nema nazad za nas.

Slično razmišlja i mladi lajnebeker „Indiansa“ Igor Kesić, koji je svoju afirmaciju stekao u juniorskoj ligi prošle godine, te ove ima zapažen učinak i minutažu među seniorima.

– Pobede u prethodnim susretima protiv „Forestlandersa“ daju nam mentalnu snagu da i iz narednog meča sa njima izađemo kao pobednici. Istina je da ove godine imamo lošiji učinak u ligi, ali smatram da smo ipak napredovali i sazreli kao ekipa u odnosu na prošlu sezonu.

Zbog tradicionalnog rivalstva dve ekipe, predstojeći superligaški duel se može smatrati derbijem. Susret je zakazan za subotu, 7. juna od 17 časova, a mesto odigravanja utakmice je teren FK Radnički u naselju Drapšin u Mladenovcu.