Najmlađi igrači američkog fudbala u Srbiji koji igraju u opremi predstojećeg vikenda započinju takmičenje u „Youth“ ligi Srbije. Među devet klubova koji su se prijavili za takmičenje, tri više nego prošle godine, nalaze se i najmlađi američki fudbaleri „Indiansa“ kojima će ovo biti debitantska sezona.

U subotu 13. septembra biće odigrani prvi turniri po grupama. Takmičenje je koncipirano tako da je devet timova raspoređeno u tri grupe, a svaki tim će po jednom biti domaćin. „Indiansi“ se takmiče u grupi A, gde su im protivnici ekipa „Vukovi“ iz Beograda, branioci šampionske titule, i ekipa „Sabers“ iz Lazarevca.

Prvi turnir grupe A upravo će biti održan u Inđiji na terenu kod OŠ „Jovan Popović“ sa početkom u 11 časova.

Grupu B čine „Angel Warriorsi“ iz Čačka, „Pastuvi“ iz Požarevca i „Wild Boarsi“ iz Kragujevca. U grupi C takmičiće se „Black Hornetsi“ iz Jagodine, „Golden Bearsi“ iz Bora i „Strawberry Celtsi“ iz Jagodine.

Na čelu trenerskog tima „Indiansa“ nalazi se Ivan Krković koji će voditi najmlađe američke fudbalere Inđije, i to u saradnji sa Ivanom Prskalom, Blerom Blekom, Vladimirom Ikrašem i Goranom Zecom – svi iskusni igrači seniorske ekipe.

„Indiansi“ su pripreme za Juniorsku i „Youth“ ligu Srbije počeli 1. jula. Tokom prethodnog perioda intenzivno se i vredno radilo, što na terenu, što u teretani, i do sada se timu priključilo više od 20 dečaka koji pripadaju youth kategoriji, odnosno uzrastu od 13, 14 i 15 godina.

Nakon ove turnirske faze po grupama, po dva najbolja kluba plasiraće se na polufinalne turnire, koji su na programu 18/19. oktobra, posle čega će se četiri najuspešnije ekipe boriti za titulu, 2. novembra.

„Youth“ liga Srbije je svoje premijerno izdanje imala tokom 2013. godine. Ove sezone zaigraće dečaci rođeni 1999, 2000. i 2001. godine, a igra se u opremi za američki fudbal koju je obezbedila Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF).