Klub američkog fudbala „Indians“ i ove će godine učestvovati u Juniorskoj ligi Srbije, u kojoj će braniti srebro osvojeno prošle sezone. Novina je da klub najavljuje takmičenje i u „Youth“ ligi Srbije. Pripreme startuju 1. jula.

Nakon velikog uspeha koji je ostvaren prošle godine, kada su dečaci uzrasta od 16 do 19 godina došli do finala Juniorske lige Srbije, „Indiansi“ i ove godine najavljuju takmičenje u ovom rangu. Rad sa mladim igračima oduvek je bio najveći prioritet kluba, što se do prošle godine najviše manifestovalo kroz uspehe fleg ekipe, međutim, prošlogodišnji uspeh i rad sa juniorima pokazao je da „Indiansi“ raspolažu zavidnom bazom igrača koji u ovom uzrastu mogu da odgovore izazovima takmičenja na državnom nivou i da pariraju mnogo „većim“ klubovima u Srbiji.

Novina je i to da će se od ove sezone klub priključiti i takmičenju u tzv. „Youth“ ligi Srbije, koja je svoje premijerno izdanje imala tokom 2013. godine. Ova liga namenjena je generaciji dečaka rođenih 1999. i 2000. godine i igra se u opremi za američki fudbal.

Prošlogodinji trenerski sastav (tzv. coaching staff) malo je izmenjen. Pojačan je sa dva nova trenera: Goranom Zecom koji će biti trener defanzivnih bekova i Amerikancem Blerom Blekom (Blair Black), koji će raditi sa kvoterbekovima i hvatačima.

Bler Blek je došao u Inđiju kao pojačanje iz SAD-a početkom superligaške sezone. Igra na poziciji kvoterbeka, a svoju karijeru planira da nastavi u Srbiji, o čemu će na ovom sajtu uskoro više biti reči.

Dejan Vujanić - glavni trener junioraPreostali trenerski tim isti je prošloodišnjem. Ivan Prskalo biće na poziciji trenera raninbekova, Vladimir Ikraš sa ofanzivnom i defanzivnom linijom, dok će Ivan Krković, koji će raditi sa lajnbekerima, ujedno biti u ulozi defanzivnog koordinatora. Dejan Vujanić je nosilac tima pa će i ove godine biti na poziciji glavnog trenera i ofanzivnog koordinatora.

– Na prošlogodišnji uspeh se nećemo obazirati. Krećemo od nule i najvažniji cilj ove godine će nam biti što kompletniji razvoj igrača na svim pozicijama, podizanje kapaciteta celog tima kroz rad sa najmlađim (youth) i juniorskim igračima i njihova priprema za prelazak u seniorski tim i najelitnije takmičenje sledeće godine. Inđija je mala sredina i mi moramo da pravimo široku bazu mladih igrača, da ih motivišemo da ostanu u američkom fudbalu, da zavole ovaj sport i „Indianse“. Svakako, ako sve ovo uspemo da uradimo, i rezultat na terenu će ići u našu korist – rekao je Dejan Vujanić.

Važna informacija za sve zainteresovane momke koji žele da treniraju sa „Indiansima“ i budu deo zdrave i trofejne sredine, jeste da će se treninzi održavati utorkom, četvrtkom i subotom od 18 časova na terenu OŠ „Jovan Popović“, a ponedeljkom, sredom i petkom od 20 časova u Klubu dizača tegova „Kamen“ u Lameli (Blok 44). Treninzi su besplatni. Članarina ili bilo kakva nadoknada klubu ne postoji, osim teretane koju igrači plaćaju simboličnih 500 dinara mesečno.

Više detalja možete pronaći na našim posebno uređenim stranicama u okviru sekcije „Juniori“:

Najčešća pitanja >>
Treninzi >>