Predstojećeg vikenda, tačnije u subotu sa početkom u 14 h, okupiće se i najmlađi „Indiansi” – od ove godine zvanično pioniri – i startovati sa pripremama za sezonu u kojoj brane titulu šampiona.

Iako „Indiansi” ne pamte lošu sezonu kada su u pitanju najmlađi, tzv. flegovci, čini se da je prethodna bila najbolja do sada. Sezona bez poraza uz osvojene titule šampiona državnog prvenstva i šampiona mini državnog prvenstva, tj. tradicionalnog novogodišnjeg turnira „Trofej Beograda”, još jednom je potvrdila izuzetan rad kluba u beskontaktnoj verziji američkog fudbala, kao i u radu sa najmlađima generalno. Tome u prilog ide i osvojena tutila u Seniorskoj fleg ligi, koja je prvi put organizovana prošle godine.

Pored izuzetno nadarenih dečaka, zasluge za postignuto idu i glavnokomandujućem, treneru Ivanu Prskalu sa pomoćnicima, koji su i najzaslužniji za kontinuitet rezultata koje „Indiansi” potižu.

– Počinjemo pripreme zvanično ove subote u 14 h, na terenu kod Osnovne škole „Jovan Popović”. Međutim, većina ovih dečaka već trenira sa seniorima od početka njihovih priprema. Počećemo polako sa učenjem osnova fudbala i sticanja fizičke spreme. Osnovu tima imamo, čak su neki momci igrali u prvoj postavi i protiv dve, tri godine starijih od sebe, ali i stalni priliv novih momaka. Cilj nam je da ih bude što više i da pokušamo da nastavimo dominaciju u fleg fudbalu – istakao je Prskalo.

Primarni cilj je, pre svega, kao i svake godine, dobar rad sa igračima i njihova priprema za ono što oni i priželjkuju, a to je da jednog dana stave kacigu i ped na sebe i zaigraju „pravi” američki fudbal.

– Najbitnije je da ti momci budu spremni da nastave da igraju fudbal sa kontaktom nakon flega. Iako sam spomenuo nastavak dominacije, nisam mislio u rezultatskom smislu, već u radu sa ovim dečacima i stvaranju odličnih igrača koji sutra postaju i reprezentativci i nosioci igre u našem ili drugim seniorskim timovima – dodao je Prskalo.

Početak priprema je svakako najbolji period za sve one koji žele da se priključe ekipi. Treninzi će se u ovom periodu odvijati vikendom na terenu kod Osnovne škole „Jovan Popović”, pa svi momci, ali i devojke, rođeni 2001. godine i mlađi, mogu da dođu i oprobaju se u ovom sportu.

Napominjemo da je fleg fudbal beskontaktna verzija američkog fudbala namenjena svim dečacima i devojčicama između 10 i 15 godina starosti.

Sve dodatne i potrebne informacije o treninzima mogu se dobiti na broj telefona: 062 / 84 22 465 (Ivan Prskalo).