Juniorska ekipa Meridian Indiansa ubedljivom pobedom obezbedila je put u finale Juniorske lige Srbije 2019!

U polufinalnom meču odigranom prošlog vikenda u Jagodini, Indiansi su srušili sa juniorskog trona ekipu Black Hornetsa iz Jagodine rezultatom 36 : 8.

Meridan Indiansi su rano došli do vođstva preko reprezentativaca Srbije Aleksandra Živanovića i Nenada Andonovića koji su kompletirali TD pas za 20 jardi. U drugoj četvrtini ista dva igrača ponovo su napravili konekciju, ovog puta za 12 jardi, a potom su konvertovali i pokušaj za 2 poena i rezultat 14 : 0. Ključni momenat na meču viđen je verovatno krajem druge četvrtine. Black Hornetsi su napravili dobar drive i ušli u crvenu zonu Inđije, ali iz četiri akcije za TD nisu uspeli da postignu poene.

Iako su imali prvi napad u drugom poluvremenu, domaćini nisu uspeli da naprave novi dobar drive, a Živanović i Andonović nastavili su da muče odbranu Jagodine. Novi pas, novi TD, ovog puta za 40 jardi i novi TPC, praktično su rešili utakmicu. U poslednjoj četvrtini, Jagodina je konačno uzvratila preko trčanja Filipa Đokića za 10 jarda i potom Đokićevog pasa za Vanju Radivojevića za dva poena. Do kraja meča ipak Živanović je nova dva TD postigao preko Marka Babića i Nemanje Vukše koji su postavili konačnih 36 : 8.

Aleksandar Borković, dugogodišnji igrač Meridian Indiansa i reprezentacije Srbije, koji je preuzeo vođenje juniorske ekipe Indiansa posle utakmice 2 kola izjavio je da su njegovi igrači definitivno imali veću želju za pobedom: „Mnogi momci su prethodne dve godine igrali protiv Jagodine i od tada imaju veliku zelju da dobiju tu ekipu. Od pocetka do kraja meča smo kontrolisali utakmicu, odbrana je odradila svoj deo odično i zaustavila protivnika u najbitnijim momentima. Takođe mislim da je duža klupa presudila pobedu u ovoj utakmici. Bilo je i grešaka koje moramo da svedemo na minimum i da se spremimo dobro i pametno za duel sa Vukovima. A onda neka bolji pobedi.“

Pored ekipe Meridian Indiansa, u finale se plasirala i ekipa Vukova iz Beograda koji su na domaćem terenu pobedili Kragujevac Wild Boarse rezultatom 21 : 7.

Finale Juniorske lige Srbije 2019 prema kalendaru takmičanja zakazano je za 30.11./01.12.2019. godine.