Reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Beogradu u fleg fudbalu za uzrast dečaka do 15 godina starosti. Stefan Zarić iz Indiansa uvršten je u prvi idelani tim prvenstva, a Marko Babić u drugi.

To je prva medalja na međunarodnom nivou za tim Srbije, kada je reč o američkom i fleg fudbalu, čime je ostvaren istorijski uspeh! Srpski „orlići” su se okitili bronzanom medaljom, nakon što su u meču za 3. mesto pobedili Holanđane sa 20 : 18.

U idealnim timovima šampionata našla su se četvorica reprezentativaca Srbije, među kojima dvojica iz Indiansa: Stefan Zarić (kapiten napada) i Nikola Treskanica (kapiten odbrane) u prvom timu, a Marko Babić i Lazar Perišić (kapiten reprezentacije) u drugom. Nikola Treskanica proglašen je ujedno i za najboljeg defanzivnog igrača turnira.

Marko Babić je do povrede u meču protiv Slovenije, u kojem se odlučivalo o plasmanu u polufinale, slovio za jednog od najboljih pojedinaca, dok se Aleksandar Živanović, treći Indians u nacionalnom dresu, isticao trčanjem. Podsetimo i da je pomoćnik glavnog trenera nacionalne selekcije bio Ivan Prskalo, seniorski reprezentativac iz redova našeg kluba.

FFU15EC_2016_Srbija_Indians

Zlatnu medalju osvojila je reprezentacija Italije pošto je u finalu pobedila selekciju Španije sa 48 : 26. Tokom čitavog turnira bili su igrački nadmoćniji od svojih protivnika pa je šampionski naslov na kraju zasluženo i ponela.

Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Italijan Alesandro Golfijere, a njegov kolega Leonardo Franki za najboljeg ofanzivnog igrača prvenstva.

Evropsko prvenstvo u fleg fudbalu (U15) održalo se proteklog vikenda u Beogradu. U konkurenciji je bilo sedam evropskih selekcija, a pored reprezentacije Srbije, u Beogradu su boravile i najbolje selekcije Češke, Italije, Holandije, Rumunije, Slovenije i Španije.

KONAČAN PLASMAN

  1. Italija
  2. Španija
  3. Srbija
  4. Holandija
  5. Slovenija
  6. Češka
  7. Rumunija