Seniorska fleg takmičenja u muškoj konkurenciji nastavljaju se u nedelju 16. oktobra, održavanjem drugih po redu turnira u grupama Sever i Jug. Ekipa Grofovi iz Novog Kneževca biće domaćin turnira u grupi Sever, a Valjevo će ugostiti takmičarske timove grupe Jug.

Trenutni lider grupe Sever je inđijska ekipa Meridian Indians, branilac titule u ovoj kategoriji, koja je na prvom turniru pre dva vikenda ubeležila sve pobede, maksimalnim skorom 4–0.

Glavni trener ekipe Ivan Prskalo ocenio je da je ovogodišnje takmičenje kvalitetno, da su konkurenti dobro uigrani, ali veruje da će Indiansi i u nedelju ponoviti uspeh od pre dve sedmice.

– Na prvom turniru smo odigrali prilično dobro, videla se razlika da naši igrači imaju veliko iskustvo igranja flega. Ne možemo nikada da budemo u najjačem sastavu zbog obaveza naših igrača oko juniorske lige, ali se nadam da ćemo za finalni turnir uspeti da odemo u kompletnom sastavu. Protivnici su me prijatno iznenadili uigranošću i kvalitetom, a na drugom turniru bi trebalo da bude još jedan dobar protivnik koji nije igrao u Inđiji pa će i sam turnir biti kvalitetniji – rekao je Prskalo, ujedno trener fleg reprezentacije, koji smatra da fleg fudbal treba da pruža mogućnost i drugim klubovima da razvijaju američki fudbal od najmlađeg uzrasta.

– Mnogi ne shvataju fleg ligu ozbiljno, ali mislim da tu ima najviše prostora za ekspanziju i razvoj, kao i igranje internacionalnih prvenstava – zaključio je Prskalo.

Pored domaćina Grofova i Meridian Indiansa, u grupi Sever takmiče se i ekipe Hawks Obrenovac, Pastuvi Požarevac i Orlovi Novi Beograd. Turnir počinje u 12.30 h na terenu stadiona FK Obilić, a raspored odigravanja mečeva izgleda ovako:

Datum # Domaćin Gost
16. oktobar 1 Grofovi : Orlovi
16. oktobar 2 Pastuvi : Meridian Indians
16. oktobar 3 Meridian Indians : Grofovi
16. oktobar 4 Hawks : Pastuvi
16. oktobar 5 Grofovi : Hawks
16. oktobar 6 Orlovi : Meridian Indians
16. oktobar 7 Hawks : Orlovi
16. oktobar 8 Pastuvi : Grofovi
16. oktobar 9 Orlovi : Pastuvi
16. oktobar 10 Meridian Indians : Hawks