Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) objavila je preliminarni raspored takmičenja u sezoni 2014. „Indiansi“ u premijernom nastupu u Superligi Srbije startuju 5. aprila protiv aktuelnih vicešampiona, ekipe „Wild Boars“ iz Kragujevca, dok će fleg tim „Indiansa“ svoje takmičenje otpočeti 19 / 20. aprila u grupi „Sever 1“.

Superliga Srbije 2014.

Najelitnije srpsko takmičenje u američkom fudbalu trebalo bi da startuje 5. aprila. Novi član lige, Inđija „Indians“, imaće veoma težak start, s obzirom na to da u 1. kolu gostuje u Kragujevcu vicešampionima ekipi „Wild Boars“. Već kroz sedam dana, u 2. kolu „Indiansi“ će biti domaćini polufinalistima prethodnog šampionata, ekipi „Dukes“ iz Novog Sada.

Raspored takmičenja KAF „Indians“ u Superligi Srbije izgleda ovako:

1. kolo – 5. april
Kragujevac Wild Boars – Inđija Indians

2. kolo – 12. april
Inđija Indians – Novi Sad Dukes

3. kolo – 26. april
Beograd Blue Dragons – Inđija Indians

4. kolo – 10. maj
Inđija Indians – Niš Imperatori

5. kolo – 24. maj
Pančevo Panthers – Inđija Indians

6. kolo – 7. jun
Mladenovac Forestlanders – Inđija Indians

7. kolo – 14. jun
Inđija Indians – Vukovi Beograd

Polufinalni susreti zakazani su 28. juna, a 12. jula znaće se ko je novi šampion Srbije.

Fleg liga Srbije 2014.

Indians - Fleg tim (finalni turnir Jagodina) 2

U beskontaktnoj verziji američkog fudbala nadmetaće se čak 18 timova, kao i prošle godine, ali raspoređenih u četiri grupe po regionalnom principu. U odnosu na prethodno prvenstvo dogodila se samo jedna promena – Vrbas „Huntersi“ neće učestvovati, dok će svoj debitantski nastup imati novoformirana ekipa Novi Sad „Wild Dogs“.

Fleg tim „Indiansa“ takmičiće se u grupi „Sever 1“, u kojoj su još branioci trofeja „Sirmium Legionaries“, Pančevo „Panthers“, Klek „Knights“ i Novi Sad „Wild Dogs“.

U grupi „Sever 2“ igraće „Vukovi“ Beograd, Zemun „Pirates“, Obrenovac „Hawks“, Lazarevac „Sabers“ i Mladenovac „Forestlanders“.

Za razliku od severnih grupa, u južnim će se takmičiti po četiri tima. „Jug 1“ čine Kragujevac „Wild Boars“, Valjevo „Werewolves“, Čačak „Angel Warriors“ i Kraljevo „Royal Crowns“.

U grupi „Jug 2“ igraće trećeplasirani sa minulog takmičenja Bor „Golden Bears“, „Vitezovi“ Pirot, Jagodina „Strawberry Celts“ i „Pastuvi“ iz Požarevca.

U grupnoj fazi biće održana po dva turnira, koji su na programu 19 / 20. aprila i 17 / 18. maja. Po tri najbolja tima plasiraće se na polufinalne turnire „Sever“ i „Jug“, koji se igraju 7 / 8. juna.

Po tri najbolja tima iz dve polufinalne grupe boriće se za šampionsku titulu na finalnom turniru koji je zakazan za 21 / 22. jun.