Srpskoj asocijaciji američkog fudbala pristupili su Spartanci iz Subotice, klub koji je osnovan pre nešto više od godinu dana a koji je sa okupljanjem članstva otpočeo u decembru 2008. godine. Ekipa sa krajnjeg severa naše zemlje u godini koja je pred nama učestvovaće u aktivnostima SAAF-a, a svoje predstavnike će imati u seniorskom i fleg-nivou nadmetanja.

– Mi smo na jednom novom početku, željni dokazivanja. Seniorski tim je u formiranju, nedavno smo odigrali svoju prvu prijateljsku utakmicu i to nerešeno protiv Novog Kneževca. Guramo polako, momci vredno treniraju i sa nestrpljenjem čekaju nove izazove. Sa druge strane, najmlađi članovi su se oprobali na fleg-turniru za Trofej Beograda (gde su najpre savladali Vukove sa 44:41, a potom u polufinalu poraženi od Vrbasa sa 20:34), a vratili su se sa lepim utiscima, što je i normalno jer su mladi i željni igre. Nadamo se najboljem i u periodu koji sledi, kaže Dmitar Štrbac, predsednik i glavni trener KAF Spartanci Subotica.

Srpska asocijacija američkog fudbala, nastala aprila 2009, brojnija je od jeseni za deset klubova. Pored osnivača, u koje spadaju Vukovi Beograd, Novi Sad „Dukes“, somborski „Celtis“-i, Legionari iz Sremske Mitrovice, Imperatori iz Niša, Inđija „Indians“, Obrenovac „Sky Thunder“, KAF Vršac i Jagodina Celts, članovi SAAF-a su postali i „Hunters“-i iz Vrbasa, T-Rex iz Zemuna, beogradski „Highlanders“-i, Mladenovac „Forestlanders“-i, Grofovi iz Novog Kneževca, Vitezovi iz Pirota, „Golden Bears“ iz Bora, kikindski „Mamuti“, Ruma „Guardians“-i kao i subotički Spartanci. Najave sjajnih događaja u 2010. tek predstoje.

Darko Nikolić – saaf.rs

[ad#Google Adsense-1]