Dugo iščekivani „trajaut“ odigrao se proteklog vikenda, u subotu 25. avgusta, na stadionu FK „Šumadija“ u Kragujevcu. Selektor i glavni trener reprezentacije Srbije, Šon Embri, objavio je širi spisak od 58 igrača,od kojih će izabrati 45 koji će putovati na smotru evropskih selekcija grupe C koja se održava od 14. do 16. septembra u Švajcarskoj i Austriji. Pre toga, reprezentacija Srbije će održati dva kampa na Adi Ciganliji, a glavni deo priprema obaviće se u Banji Vrujci.

Na stadionu FK „Šumadija“ u punoj opremi registrovalo se 130 kandidata, a po završetku popodnevnog rada, u izuzetno teškim uslovima zbog velike vrućine, Embri je istakao da je proba bila naporna, ali da su se momci zaista dobro pokazali.

„Dosta je dobrih igrača, teško mi je bilo da napravim uži spisak. Čeka ih težak posao, ali očekujem od njih da isto tako daju sve od sebe na prvenstvu i pripremama koje slede“, istakao je Šon Embri.

Pripreme će početi trening kampom koji se održava na Adi Ciganliji 29. i 30. avgusta. Posle tog kampa, selektor Srbije će se odlučiti za konačan spisak od 45 igrača koji će ići na pripreme u Banji Vrujci, gde će selekcija Srbije odraditi najbitniji deo priprema u periodu od 31. avgusta do 7. septembra, dok je poslednjeg dana planirano i odigravanje skrimidž meča.

Po povratku iz Banje Vrujci uslediće nekoliko slobodnih dana, a zatim još jedan kamp u Beogradu koji će se održati 10. i 11. septembra, posle kojeg će reprezentacija Srbije sa 45 izabranika Šona Embrija krenuti 12. septembra put Švajcarske i Austrije na Evropsko prvenstvo grupe C.

Inače, u utorak 28. avgusta, upriličen je i prijem u rezidenciji ambasadorke SAD-a, Meri Vorlik, za članove Srpske asocijacije američkog fudbala i reprezenzacije Srbije.

Naša reprezentacija prvu utakmicu igra u Sent Galenu (Švajcarska) 14. septembra protiv selekcije Holandije. Drugi polufinalni par čine Švajcarska i Rusija, a pobednik ovog turnira plasiraće se na Evropsko prvenstvo B grupe koje se igra naredne godine.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu SAAF-a.