Juče je na terenu kod OŠ Jovan Popović održana humanitarna akcija za prikupljanje novčane pomoći za dalje lečenje Danijele Kovačević iz Inđije. Ragbisti i američki fudbaleri igrali su za oporavak mlade Danijele.

Svi oni koji čak i u govoru ne mogu da naprave razliku između ragbija i američkog fudbala, juče su mogli da na licu mestu uoče razlike između ova dva sporta. Prijatno jesenje popodne na terenu kod OŠ Jovan Popović u našem gradu, upotpunili su igrači ova dva sporta, demonstrirajući atraktivnosti i razlike oba, a sve u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za lečenje i oporavak Danijele Kovačević.

Naime, Danijela se trenutno nalazi u specijalnoj bolnici „Dr Borivoje Gnjatić“ u Starom Slankamenu i leči se od posledica porođaja koji je imala pre 18 meseci. Ona je u stanju budne kome, što znači da ima regulisan san i budnost, a takvo stanje posledica je sepse koju je imala nakon porođaja i koja je nastala nemarom pojedinaca u porodilištu.

Za dalji boravak i nastavak lečenje u specijalnoj bolnici „Dr Borivoje Gnjatić“ neophodno je izdvojiti mnogo novca kako bi joj se pružila adekvatna nega i pomoć, a to njena porodica nije u mogućnosti više da finansira. Nada u izlečenje krije se u inostranstvu, gde joj tamošnji stručnjaci daju velike šanse.

Na inicijativu ragbi kluba „Radnički“ iz Nove Pazove i kluba američkog fudbala „Indians“, juče su odigrane dve utakmice: između ragbi kluba “Radnički” iz Nove Pazove i ragbi kluba “Crvena Zvezda” iz Beograda, a nakon toga i utakmica američkog fudbala između kluba “Indiansa” iz Inđije i “Legionara” iz Sremske Mitrovice. Rezultat je u takvim okolnostima bio u drugom planu, a oko samog terena bile su postavljene kutije za dobrovoljne priloge.

Ovom prilikom KAF Inđija Indians se zahvaljuje svima koji su ovu akciju podržali, pre svega klubu američkog fudbala „Legionari“ iz Sremske Mitovice i ragbi klubovima „Radnički“ i „Crvena Zvezda“, Opštini Inđija, OŠ Jovan Popović, sudijskoj organizaciji SAAF-a, preduzeću „Medtrans“ za ustupljenje usluge sanitetskog vozila, kao i svim pojedincima koji su prisustvovali jučerašnjem događaju i dali svoj doprinos da ova akcija uspe.

Ovim događajem, akcija humanitarne pomoći se ne završava. Svi oni koji žele da pomognu, mogu to učiniti uplatom novčanih sredstava na sledeći račun:

220-2930000020979-08 na ime Kovačević Danijela kod ProKredit Banke A.D.
Danijela D.Kovačević(2010992715181)
Kralja Petra I 76/9 22320 Inđija
IBAN:RS35 2202 9300 0002 0979 08
ProKredit Bank A.D.Milutina Milankovića 17
11070 New Belgrade, Republic of Serbia
SWIFT:PRCBRSBG

Svi oni iz BiH koji žele da pomognu Danijeli, a nemaju devizni račun, uplate mogu vršiti putem WESTERN UNION ili slanjem VREDNOSNOG PISMA putem pošte:

Ime i prezime primaoca: Vesna Drašković
Adresa: Kralja Petra I 76/9
Mesto: 22320 Inđija
Država: Srbija

Kontaktni telefon Vesne prelikom slanja Western Union: 063 523 270