Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) dobila je novog predsednika. Na danas održanoj sednici Skupštine Asocijacije, na mesto prvog čoveka jednoglasno je izabran Rade Rakočević, magistar ekonomskih nauka i član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera, inače osvedočeni dugogodišnji zaljubljenik u američki fudbal.

Ne tako davno, Rakočević je bio predstavljen javnosti američkog fudbala u Srbiji, s obzirom na to da je njegova kompanija lol.rs generalni sponzor Juniorske lige Srbije. Radi se o uspešnom biznismenu, rođenom 1971. godine, koji je ugled u poslovnom svetu stekao kao vlasnik brokerske kuće „Senzal“, koja je bila jedna od najuspešnijih na polju berzanskih poslova u periodu od 2000. do 2007. godine. Sa svojom brokerskom kućom radio je sa velikim kompanijama poput Filipa Morisa, Karlsberga, Henkela, mnogim investicionim fondovima iz SAD, sa Skandinavskog poluostrva…

Od 2007. godine do danas, vlasnik je investicione kompanije „Senzal Capital“ d.o.o. Beograd, koja se bavi investiranjem na berzama u Srbiji i inostranstvu. Pored toga, bavi se privatnim ulaganjem u domaće kompanije (Inbox, Web Media Agency, lol doo, Belgrade Beer Fest, Gym4me), kao i ulaganjem u nekretnine.

Svežoj krvi u menadžmentu Asocijacije obradovali su se svi delegati na Skupštini, pa je Rakočević jednoglasno izabran.

– Akcenat u radu biće na nekoliko stvari, a pre svega na podizanju popularnosti i prepoznatljivosti američkog fudbala kao sporta koji ima veliki potencijal u našoj zemlji. Iako smo zadovoljni što trenutno okupljamo 1700 igrača u ukupno 21 klubu, da smo za kratko vreme došli do pozicije broj 10 na reprezentativnom nivou u Evropi, želimo da još više povećamo masovnost, pomognemo razvoju novih klubova, u novim sredinama. Američki fudbal je jedan od najpopularnijih sportova u svetu, a sa novim ljudima koje sam okupio i onima koji su do sada bili u Asocijaciji, želim da pokušamo da ostvarimo zacrtane ciljeve i poguramo ovaj sport tamo gde zaslužuje da bude – rekao je Rakočević u svom prvom obraćanju kao predsednik Asocijacije, a zatim i dodao:

– Želim i da zahvalim svom prethodniku, Vuku Dinčiću, koji je odradio fenomenalan posao u prethodne tri godine i dao nam osnovu za dalji rad. Srećan sam što će i dalje ostati deo tima jer je njegovo znanje i iskustvo iz prethodnog perioda neprocenjivo – kazao je novi čelnik američkog fudbala u Srbiji.

SAAF_Skupstina

Period koji je na mestu predsednika Srpske asocijacije američkog fudbala proveo Vuk Dinčić može se okarakterisati kao renesansa ovog sporta, s obzirom na to da je nastupio posle dve godine mračnog doba i razjedinjenosti dva saveza. U tom periodu seniorska reprezentacija je osvojila Evropsko prvenstvo C grupe u Austriji i Švajcarskoj, a zatim i obezbedila opstanak u B kvalitativnoj grupi u Milanu ove godine. Za vreme njegovog mandata obezbeđena je i vredna donacija Svetske federacije američkog fudbala (IFAF), na osnovu koje je po prvi put pokrenuta Youth liga.

Vuk Dinčić je na današnjoj sednici Skupštine Asocijacije podneo izveštaj o svom radu, koji je jednoglasno usvojen. Dinčić je na čelo SAAF-a došao krajem 2010. godine i posle tri godine rada odlučio je da podnese ostavku zbog privatnih obaveza, ali će i dalje ostati prisutan u Asocijaciji, kao član Upravnog odbora.

– Zahvaljujem se svim klubovima koji su me podržavali tokom ovih godina jer bez njihove podrške ne bih mogao sam. Hvala i igračima i trenerima koji su bili članovi nacionalnog tima, kako seniorskog, tako i juniorskog u prethodnom periodu. Svi zajedno smo uspeli da podignemo nivo, kako organizacije, tako i samog fudbala, a ubeđen sam da će Rade Rakočević biti odličan predsednik jer se radi o sposobnom menadžeru koji će sa svojim veštinama i sposobnostima sigurno znati da nastavi da dograđuje ono gde smo stali – izjavio je Dinčić za SAAF.rs.

Izvor: SAAF.rs