Seniorski tim “Indiansa” okupio se u petak, 1. novembra, i time ozvaničio početak nove, ovog puta superligaške sezone.

Cilj ovog zajedničkog sastanka igrača sa upravom kluba bio je upoznavanje sa okvirnim planom priprema za predstojeću sezonu. Kao što je već poznato, seniori “Indiansa” će se u sezoni 2014, takmičiti u najvišem rangu, Superligi Srbije, koji su uspeli da izbore u prošloj sezoni.

Predsednik kluba, Miloš Todorović, osvrnuo se na možda najuspešniju godinu u istoriji “Indiansa”, kako u radu same uprave i svih ljudi koji tome doprinose van terena, tako i u takmičenjima sve tri selekcija kluba. Podsetimo da je fleg ekipa vicešampion Srbije, juniori su već izborili plasman u polufinale prvenstva Srbije, a najstariji su postali deo elite.

Plan rada i preprema ekipe koji je sproveden pred početak prethodne sezone i koji se pokazao uspešnim, neće biti suštinski promenjen ni u predstojećem periodu. U tom smislu, glavni trener seniora ostaće Duško Vesin koji je ovom prilikom igračima predočio na koji način će se raditi i u nastupajućim mesecima.

Kao i prošle godine, pripreme seniora će se odvijati u tri etape. Prva podrazumeva rad na sticanju fizičke snage i kondicije u teratani i taj deo priprema predvodiće Radomir Bata Nikolić, dugogodišnji sajfti i kapiten “Indiansa”. U drugoj fazi, koja je planirana za sredinu januara, nakon novogodišnjih i božićnih praznika, igrači će se preseliti u sportsku halu, gde će se raditi na tehničkim detaljima igre i već početi sa uigravanjem tima. U tom uvodnom delu očekuje se i dolazak pojačanja na kojima uprava već intenzivno radi.

Poslednja etapa podrazumevaće izlazak na otvoreni teren, uigravanje akcija i odigravanje nekoliko prijateljskih trening utakmica.

Sistem takmičenja u Superligi Srbije u sezoni 2014. još nije usvojen, ali se start prvenstva očekuje krajem marta, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Poziv kluba svim zainteresovanima koji žele da treniraju američki fudbal i da se priključe ekipi stoji otvoren. Dodatne Informacije o terminima treninga, teratani i načinu pristupanja ekipi mogu pronaći na sajtu, putem kontakt forme, imejla ili pozivom i sms-om na broj telefona 063 / 526 – 065.