U 5. kolu Prve lige Srbije grupa Jug, odigran je prvi od dva derbija između ekipa koje će, po do sad prikazanom, odlučivati o novom prvoligašu. Domaći Imperatori su u pravom derbiju pobedili naše Indianse nakon produžetaka rezultatom 18:12.

Dve do sada neporažene ekipe sastale su se u 5. kolu Prve lige Srbije grupa Jug i opravdale epitet glavnih favorita za novog prvoligaša. Nakon dugog i napornog puta, po veoma toplom vremenu, naša ekipa je izašla na megdan silno pojačanim i motivisanim Imperatorima.

Već u prvim momentima igre, naša odbrana je pokazala da neće biti laka prepreka do sada veoma efiksanim Nišlijama. Dobra odbrana motivisala je i napad i već nakon nekoliko minuta i pasa od 35 jardi Filipa Garsije ka Polu Luisu, rezultat je bio 6:0 za našu ekipu. U istom ritmu nastavilo se i u drugoj četvrtini. Nakon jednog fambla Imperatora na 61 jardi od svoje end zone, loptu je pokupio veoma raspoloženi Pol Luis, istrčao ceo teren i rezultat je bio 12:0.

U drugom poluvremenu bude se i Imperatori i preko ubojitog Šejna Vonga postižu prve poene – 12:6 za Indianse. U tim momentima naša ekipa je imala priliku da se ponovo odlepi na dva poseda razlike, prilazila veoma blizu protivničkoj end zoni u nekoliko navrata, ali nije uspevala u toj nameri. Naše greške, probuđena publika, tenzije na i oko terena, sumnjive sudijske odluke i sve ono što odlikuje jednu pravu derbi utakmicu, išle su na ruku Nišlijama koji u poslednjoj četvrtini stižu do izjednačenja. Egzekutor je ponovo bio Šejn Vong trčanjem od 18 jardi na oko dva i po minuta do kraja. Rezultat je bio 12:12.
Do kraja regularnog dela meča obe ekipe su imale po jedan napad, ali nakon više od dva i po časa igre, utakmica je otišla u produžetke.

Prvi napad imali su naši momci i tad već vidno izmoreni ne uspevaju da postignu poene. Priliku dobijaju Imperatori i preko trčanja od 5 jardi Konora Prajsa, stižu do pobede.

Utakmica je opravdala očekivanja i pobeda bilo koje ekipe ne bi bila nezaslužena. Ovoga puta su bili srećniji Imperatori, ali stiče se utisak da je ovo bilo samo prvo poluvreme lavovske borbe za ulazak u viši rang takmičenja. Poraz od svega 6 poena razlike i igra koja hrabri, ostavlja realne šanse našoj ekipi da, ukoliko bude sve po planu, na svom terenu u poslednjem kolu prvenstva, izbori pobedu većom razlikom i samim tim plasman u Sportklub Superligu.

A do tada se u ovom prvenstvu moraju redom pobediti jednom već pobeđene ekipe. Prva na redu je ekipa Požarevca već za dve nedelje, ovog puta na njihovom terenu.

Tok meča

Stadion: Car Konstantin
Semafor: Imperatori – Indians 18:12 (0:6, 0:6, 6:0, 6:0, produžetak 6:0)

I četvrtina
0:6 – pas Garsije za Pola Luisa, 35 jardi; PAT neuspešan

II četvrtina
0:12 – fambl Imperatora, Pol Luis osvojio loptu

III četvrtina
6:12 – Šejn Vong, trčanje 5 jardi; PAT neuspešan

IV četvrtina
12:12 – Šejn Vong, trčanje 18 jardi; PAT neuspešan

Produžetak
18:12 – Konor Prajs, trčanje 5 jardi


SAAF Prva Liga Srbije 2012 – Imperatori vs Indians