“Indiansi” su u 3. kolu ubeležili svoju prvu superligašku pobedu. Na terenu Sportskog centra “Lokomotiva” u Beogradu pobedili su ekipu “Blue Dragons” rezultatom 16:13.

Za prisutne gledaoce i igrače, bila je ovo potpuno neatraktivna, ali izuzetno teška i rezultatski napeta utakmica. Prvo poluvreme završeno je prednošću domaćina 7:2, ali je obilovalo brojnim greškama (famblovima) na obe strane. Napad “Indiansa” delovao je bezidejno, dok je odbrana koliko-toliko uspevala da odoli trkačima “Blue Dragonsa”, kojima je samo takva igra, bez pasova, donosila osvajanje jardi i protivničke polovine terena.

Ipak, u drugom delu igre, naročito u trećoj četvrtini, “Indiansi” su uspeli da “povežu” redove. Odbrana Inđijaca iskoristila je grešku “Zmajeva” u napadu, nakon presečenog pasa lajnbekera Ivana Krkovića, koji je postigao prvi tačdaun u svojoj karijeri, preokrenuvši rezultat u korist “Indiansa” na 8:7.

Taj momenat bio je “vetar u leđa”, pa je u nastavku utakmice prednost uvećana. Kvoterbek Bler Blek je uputio pas ka Goranu Zecu koji je poentirao, a nakon nekoliko pokušaja šutiranja za ekstra-poen, Ivan Prskalo, raninbek “Indiansa” konačno je pretvorio za 2.

Blue Dragons - Indians 2014 - 2

Od tog momenta, činilo se da su se Inđijci vratili u fazu iz prvog dela igre. Iako su imali sigurnu prednost dva poseda lopte, nekoliko grešaka kulminiralo je kaznom od 15 jardi, koja je napad “Blue Dragonsa” dovela pred end-zonu “Indiansa”. “Zmajevi” su uspeli da probiju odbranu “Indiansa” i ponovo trčanjem postignu tačdaun. Nakon neuspešnog pretvaranja za 2, to je bilo sve što se od poena moglo videti na ovoj utakmici.

“Triler završnica” je kratko potrajala, a “Indiansi” su mirno priveli kraju poslednjih minut i po meča.

Međutim, treba istaći da su oba tima igrala bez nekoliko standardnih igrača. “Indiansi” su i u ovoj utakmici bili oslabljeni neigranjem Pola Luisa koji se oporavlja od povrede zadobijene u prvoj utakmici protiv “Wild Boarsa”, zatim Radomira Nikolića, iskusnog sejftija, Milana Zoraje (WR), Petra Đurića (RB) i Darka Prskala (DL).

Naredni meč “Indiansi” igraju u Inđiji za vikend 10 / 11. maj, a u goste posle dve godine dolazi ekipa “Imperatori” iz Niša.

Kretanje rezultata:

I četvrtina
7:0 – Miloš Grujčić trčanje 7 jardi, Stefan Milutinović uspešan PAT

II četvrtina
7:2 – sejfti
III četvrtina
7:8 – Ivan Krković vraćanje intersepcije 30 jardi, neuspešan PAT

IV četvrtina
7:16 – Bler Blek pas 7 jardi ka Goranu Zecu, Ivan Prskalo pretvaranje za dva
13:16 – Marko Baković trčanje 9 jardi, neuspešno pretvaranje za dva

Blue Dragons - Indians 2014 - 3