Klubovi koji su članovi Srpske asocijacije američkog fudbala su se do 15. januara prijavljivali za tri takmičenja koja će biti organizovana u prvoj polovini 2010. godine.

Nadmetanje seniora imaće ligaški karakter, sa plej-ofom kao završnicom, a biće na programu od marta do juna. Kroz turnirski vid takmičenja umeće će odmeriti učesnici u fleg-fudbalu kao i i arena fudbalu („7-na-7“). I ovi mečevi biće igrani u prolećnim terminima, ali samo tokom onih vikenda kada su seniori slobodni.

Četvrto ovogodišnje takmičenje pod okriljem SAAF-a na programu je ove jeseni, kada će se na terenima širom Srbije nadmetati juniorske ekipe.

– Ono što prošle godine u Asocijaciji nismo uspeli da uradimo kako treba jesu fleg i junorsko takmičenje. Imali smo samo dva fleg turnira a juniorsko takmičenje nije ni održano jer u tom
trenutku nije bilo dovoljno ekipa. To je, naravno, jako loše jer na radu sa mlađim kategorijama stoji budućnost ovog sporta u Srbiji. Zato će 2010. godina biti drugačija: na proleće imamo tri takmičenja, seniorsko, fleg i arena fudbal takmičenje, dok na jesen organizujemo juniorsku ligu. Dovoljan broj ekipa ima za sva nadmetanja, koja će po svemu sudeći biti veoma zanimljiva. To smo imali prilike da vidimo pre dve nedelje na fleg turniru „Trofej Beograda“ gde su sve ekipe biti ujednačene. Očekuje nas veoma zanimljiva godina, kaže Dejan Vujanić, član Upravnog odbora Srpske asocijacije američkog fudbala.